imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkezett az iOS 11.2 második bétája


Záporoznak a béták, be is futott az iOS 11.2 második tesztelhető verziója is. Ez egyébként péntek óta elérhető volt már az iPhone X tulajoknak (exkluzív béta, haha), most azonban mindenki számára szabadon letölthető.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Idő közben mi is igyekeztünk minél több apróságot, trükköt, tippet adni az újdonsághoz. Itt például 20 olyan rejtett funkciót mutattunk be, amelyekbe nem biztos, hogy magatoktól belefutottatok volna, de írtunk a Clean Install előnyeiről és hátrányairól, vagy a megváltozott értesítések felületről, az egykezes billentyűzetről és az új Control Center lehetőségeiről. Ha még nem olvastad ezeket, érdemes vetned rájuk egy pillantást.

Szépen alakul az iOS 11, egyre több gyermekbetegség került befoltozásra. Az iOS 11.2 első bétája több újdonságot is hozott. A második béta korábban csak iPhone X-re volt elérhető, és leginkább kompatibilitási csomagot tartalmazott az X tulajok számára. Ebből kifolyólag ők ezt a frissítést ne is keressék, csak az egyéb modellekre futott most be a felzárkóztató frissítés. Ahogy az lenni szokott, elsősorban hibajavításokra, apró foltozgatásokra számítsunk.

  • Na meg ezekre a szép új háttérképekre a régebbi készülékeken is, amelyeket iPhone-ra innen, iPadre pedig innen tölthettek le (via 9to5mac).
  • Az iPhone X persze most is kilóg a sorból, mert arra látványos Live háttérképek is érkeztek még pénteken, ezek nem érhetőek el más készülékeken.
  • A Lock Screen és a Control Center mádialejátszó widgeténél valamiért csökkent a hangerőcsúszka gombjának mérete.
  • A Screen Recorder funkciót is rendbe tették. Mostantól nem kell megvárnod, amíg végez a visszaszámláló ahhoz, hogy leállíthasd a felvételt. Továbbá az elkészült videókból automatikusan kivágja majd a rendszer a “felvétel leállítása” pop-up ablakot, ami szintén szuper.
  • Új animáció, amikor kilépsz a Kikapcsolás ablakból.
  • A menü TV Automation részlegén mostantól nem csak az Apple TV, hanem a még nem befutott HomePod is kapott magának egy kis grafikát.
  • Az iMessage-ban is frissültek az ikonok (pl. a kameráé), az iOS 11 általános kinézetének megfelelően.
  • A fejlesztőknek mostantól lehetőségük lesz kedvezményeket osztogatni az új felhasználóiknak a megújuló előfizetésekhez.

A frissítés jelen pillanatban csak fejlesztők számára elérhető.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!