imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkeztek az új Kaby Lake proszesszorok


Az Intel a CES-en jelentette be hivatalosan a várva-várt chipfrissítését. Mostantól nem lehet több kifogása az Apple-nek: jöjjenek már azok az új iMacek!

Las Vegasban már javában zajlik az idei CES (Consumer Electronic Show), a legújabb technológiák nagy össznemzeti “keynote”-ja. Minden év ezen szakaszában a kaszinóparadicsom pár napra techfővárossá alakul, a legnagyobb gyártók sorra mutatják be legújabb termékeiket, fejlesztéseiket, amik nagy részét általában elég hamar viszontláthatjuk a boltokban is.

Nincs ez másképp az Intellel sem. A cég már korábban, tavaly augusztusban bemutatatta új, hetedik generációs Kaby Lake kódnévre keresztelt processzorait, de a teljes termékpaletta csak most egészült ki a nagyobb lapkaverziókkal. Hogy miért fontos ez az Apple-felhasználók számára, nem is kérdéses: jó eséllyel ezeket a chipeket láthatjuk majd viszont a jövő MacBookjaiban és iMac-jeiben.

CPU-Intel-Skylake

A gyártó általánosságban “kétszámjegyű teljesítménynövekedést ígért”, ami a 2013-as Haswell chipekhez képest plusz 20%-ot jelentene a gaming notebookoknál és 25%-ot az asztali gépeknél. Ami a mostanában divatos 4K és 360 fokos tartalmakat illeti, a felhasználók egészen kiemelkedő, 65%-os gyorsulásra számíthatnak. A reklámozott funkciók között van még a továbbfejlesztett biztonság, az új médiamotor, és fejlesztések mind a VR, mind a játékélmény terén. Az, hogy ebből mennyi lesz igaz, majd élesben derül ki, de megelőlegezem: a MacBookok továbbra sem lesznek alkalmasak komolyabb játékra.

Az Y-széria processzorcsaládban a 2 az 1-ben megoldások újragondolása valósult meg, amely a ventilátor kiiktatásával és karcsú dizájnjával a mobilitás maximális támogatását tette lehetővé. Az U-széria processzorai a produktivitás és a kreativitás szolgálatában állnak az egyre vékonyabb formájukkal anélkül, hogy ez az akkumulátor üzemidejének rovására menne. Az új, hetedik generációs Intel Core U-széria processzorai 10 órás üzemidőt képesek biztosítani a teljes munkanap során, míg a Modern Standby funkció azért felel, hogy a laptopok egy pillanat alatt rendelkezésre bocsátsák a szükséges adatokat.

intel-kaby-lake-jan-ces

Konkrét gépekre lebontva a következők várhatóak:

Az U-széria 28 wattos chipjei (7267U/7287U/7567U) kerülhetnek a jövő 13”-es MacBook Próiba, valamint ha lesz Mac mini frissítés, akkor abba is tekintve, hogy rendszerint a két gép ugyanazt a vasat szokta kapni az Apple-től. A 45 wattos H-széria tökéletes lenne a következő 15”-es MacBook Pro frissítéshez. A 7700HQ lehetne az alapmodellek felszerelése, míg a 7820HQ a középesen felturbózotté, a csúcsmodellbe pedig mehetne a 7920HQ.

Ami az iMac-eket illeti: 27”-es fronton az S-széria processzorai (7500/7600/7700K) már aránylag nagy ugrást jelentenének a jelenleg használt Skylake-hez képest. A 21,5 inches iMac kicsit bajban lehet, hiszen ebbe normális esetben egy erősebb grafikus chippel integrált megoldás kerülne. Viszont a most bemutatott processzorok közül nincs egyértelmű trónörökös. Így elképzelhető, hogy az Apple végül a fél évvel korábban bemutatott Skylake-ek közül szemezgethet majd a 6585R, a 6685R, és a 6785R chipek személyében.

intel-kaby-lake-jan-ces-2

A most bemutatott újdonságok tehát kiválóan alkalmasak lehetnének a következő Apple-gépekbe. Remélhetőleg beigazolódnak a pletykák, és tavasszal valóban jön egy kiadósabb iMac frissítés, amit akár a MacBook új szériája is kísérhetne. De nagyon valószínű, hogy ezekkel a processzorokkal találkozunk majd az ősszel esedékes MacBook Pro update során is.

Forrás: 9to5mac és MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!