imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megérkeztek a hivatalos WWDC sajtómeghívók


Bár az idei WWDC időpontját már egy ideje tudni lehet, az Apple csak most kezdte el kiküldeni a sajtó számára a hivatalos meghívókat. Nézzük, mire számíthatunk az egyik legfontosabb Apple eseményen.

A WWDC vagyis az Apple fejlesztői konferenciája nekem mindig is az egyik kedvenc Apple eseményem volt. Persze ott van a jellemzően őszre időzített iPhone bemutató, néha az új Mac-eket is egy külön keynote-on mutatják be, de a WWDC kicsit más. Az említett hardverdebütálások az iparági pletykák miatt már nem okoznak akkor izgalmat. Általában már hónapokkal előre szép lassan kiszivárognak a termékek specifikációi, legnagyobb újdonságai, így a leleplezés sem akkora meglepetés, mint régen.

Ezzel szemben a WWDC-n esedékes frissített operációsrendszerekről nem igazán szoktak idő előtt kiszivárogni információk, maximum egy-egy bizonytalan hírmorzsa, feltehetőleg mivel ezeket még nem Kínában rakják össze. Éppen ezért több marad a titok, ergo nagyobb a meglepetés. Vajon lesz végre Dark Mode? Okosodik a Siri? Nem tudjuk, és ez jól is van így. Ennek ellenére azért mi is szeretünk elfantáziálgatni róla, hogyan is kéne kinézzenek az új rendszerek.

Itt még azért volt meglepetés.

Szerencsére nem kell már sokat várni, hogy minden kérdésre választ kapjunk, egy hónap múlva ilyenkor már véget is ér a 2017-es Worldwide Developers Conference. A június 5-9-ig tartó esemény helyszíne idén eltér majd az elmúlt évek hagyományaitól, ugyanis 2002 óta először ismét San Joséban gyűlnek össze a fejlesztők a világ minden pontjáról, vagyis közel másfél évtized után búcsút intenek San Franciscónak és a Moscone Centernek. Ha már hagyománybontás, legjobban annak örültünk volna, ha rögtön a lassan elkészülő Apple Park Steve Jobs Theather-jében kerül megrendezésre a konferencia, de a mostani helyszín, azaz a McEnergy Convention Center sem lesz rossz.

Hogy mire is számíthatunk pontosan? Az gyakorlatilag biztos, hogy láthatunk majd új macOS-t, iOS-t, watchOS-t és tvOS-t is. Az igazán nagy kérdés inkább az, hogy vajon új hardverekkel is készültek-e Cupertinóban a jeles eseményre. Erre is megvan az esély, nem lenne példa nélküli, ha itt mutatnák be a lassan másfél éves iPad Pro-k utód generációját, bár ez szerintünk inkább ősszel lesz esedékes. Mi több, Kuo annak is „több mint 50%-os” esélyt adott, hogy egy, az Amazon Echo-hoz hasonlító Siri Speaker is bemutatkozik majd. Ha igen, a hasonlóság feltehetőleg nagyobb lesz mint elsőre gondolnánk, ugyanis az Apple kijelzővel szerelt termékben gondolkodik Phil Schiller szavai alapján, csakúgy, mint a tegnap leleplezett új Amazon készülék.

Tessék tehát beírni a naptárba: június 5, helyi idő szerint reggel 10, magyar idő szerint este 7 óra, WWDC 2017. Reméljünk, hogy idén tényleg meg fogunk lepődni!

A WWDC-t természetesen szokás szerint élőben közvetítjük majd itt az iMagazinon.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!