imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Meghajlik az iPhone 6? BendGate…


Úgy látszik minden évben kell találni valami hülyeséget az épp aktuális iPhone kapcsán, idén sincs ez másképp. Most épp „nagyon okos” emberek rájöttek, hogy az iPhone 6 meg tud hajlani. BendGate… Tényleg?

Tényleg meghajlik. Mint ahogy minden más hasonló méretekkel és vékonysággal rendelkező telefon meghajlik. Az alábbi videó lepte el ma futótűzként a netet:

Röviden annyi a történet, hogy egyes iPhone-felhasználók arról számoltak be, hogy ha zsebükbe teszik az iPhone 6 Plus-t és ráülnek, akkor meghajolhat. A videón látható fickó gyorsan rátett egy lapáttal, és kézzel teljesen meghajlított egy iPhone 6 Plus-t. Ezt persze gyorsan felkapta a média, még a Time is lehozta, ezzel 2,5 milliós nézettséget produkálva a fenti videón. Te is megnézted, tehát kerestél egy kis pénzt a srácnak. 2,5 millió megtekintésért, nagyjából 2000 dollárt fizet a YouTube. Innen is gratulálunk az ötletért a videó készítőjének. Frissítés: Már kb 3000 dollárt keresett (600 000 forint). Frissítés 2: nap végére 9 millió megtekintés, minimum 890 000 forintnál tart.

Egészen elképesztő, hogy a leghitványabb sztorikból is hihetetlen pénzeket lehet csinálni manapság. Elhajlik az iPhone 6. Nosza, vegyük videóra, erre tuti rákap a média. És tényleg.

Egy ilyen sztori ami az Apple-t kritizálja, rengeteg kattintást vonz, ezért hozza le ezeket az egyébként félig-meddig kamu és szenzációhajhász híreket. (Bár mi nem ezért írtunk erről, de látod, te is ide kattintottál.)

Az már szinte senkit nem érdekel, hogy egy valós, vagy mondvacsinált problémáról van-e szó. Egy 16 cm-szer 8 cm-es és 7 mm vastag alumínium meg tud hajlani. Hát ez hatalmas felfedezés, de tényleg.

Gyors keresés az interneten, és kiderül, hogy minden más hasonló készülék meg tud hajlani, ha szűk farmerzsebben hordja valaki, és ráül. Itt van pár példa:

Íme egy iPhone 4s. Már évekkel ezelőtt kiderült, hogy meghajlik az iPhone. Micsoda szenzáció.

iphone4bent-640x360

De nézzük tovább. Itt van egy iPhone 5. Még nagyobb szenzáció! Az iPhone 5 is meghajlik ha ráülsz.

bent 2-1024x768

Na de mi a helyzet a többi gyártóval? Hopp itt egy Samsung Galaxy. Csodák csodája, ez is meghajlik.

Screen Shot 2014-09-24 at 08.49.41

Sőt még az egyébként az iPhone-nál jóval vaskosabb HTC M7 is meghajlik.

2014-05-03 2014-05-03-1

HTC Evo? Valaki?

broken-evo-1

Vagy itt egy Sony Xperia. Ez is meghajlik.

sonyexperia

Mi a különbség az iPhone és egyéb gyártók telefonjainak a meghajlása között? Semmi. Kivéve, hogy ha egy Samsung vagy egy Sony hajlik meg az senkit nem érdekel, ezért nem is nagyon foglalkozik vele a média, ellenben ha az Apple telefonja hajlik meg az egyből világszenzáció.

Hogy ne csak az én véleményem legyen itt, John Gruber sem hagyta szó nélkül az esetet, ezt mondta a Bending Gate-tel kapcsolatban:

Nem hiszem el, hogy az iPhone-meghajlás ügy, egyáltalán ügy lett. Nézd meg ennek a seggfejnek a videóját amit számomra megmagyarázhatatlan módon még a Time magazin is lehozott. Nem azon kellene meglepődnünk, hogy az iPhone egyáltalán ellenállt ekkora nyomásnak? Hogy a kijelző nem tört szilánkosra? Ekkora nyomásnak kitéve az a csodálatos, hogy nem tört azonnal ketté a telefon. Ha ekkora nyomást érzel a zsebedben az iPhone 6-on, akkor egyértelműen egy bővebb nadrágra van szükséged. Ha pedig berakod a hátsó zsebedbe és ráülsz, akkor nem is tudom mit mondhatnék.

Nathan Olivarez-Giles a WSJ-től:

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus nem csak az Apple által valaha gyártott legnagyobb iPhone-ok, hanem a legstrapabíróbbak is – legalábbis a SquareTrade biztosítótársaság által közzétett »törhetőség-index« szerint.

A tesztekben az iPhone 6 Plus jobban teljesített mint a Samsung Galaxy S5, ki is érdemelte a legellenállóbb telefon címet az 5 hüvelyk feletti kategóriában.

Arról nincs információ, hogy készítenek a jövőben „beteszem a zsebembe és ráülök a nagy seggemmel”-teszteket is.

Személy szerint én vezetés közben a farzsebemben hordom az iPhone-omat, rá is ülök, de a 67 kilóm alatt nyilván nem hajlik meg. Ha 100 kilós lennék, akkor egyértelműen odafigyelnék erre, és nem ülnék rá a telefonomra, ugyanis nem vagyok hülye.

Itt jegyezném meg továbbá, hogy szerintünk a legnagyobb probléma az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekkel: Az, hogy nem tudnak eleget gyártani belőle! NincseléGate

Frissítés: Végre valaki rászánt egy Samsung Galaxy S-t, és megnézte meghajlik-e. Így most nekünk nem kell tönkretennünk egyet.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!