imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megható karácsonyi hangulatú animációs film az Apple-től


Az hagyján, hogy gyönyörű az animáció, még azt is megnézheted, hogyan zajlott a forgatás, a videóvágás, a színvilág megalkotás és a betétdal elkészítése.

Az Apple tegnap este YouTube csatornáján Holiday – Share Your Gift címen megosztott egy animációs kisfilmet és hozzá tartozó másik négy hogyan készült videót is. Utóbbiak majdhogynem érdekesebbek is magánál az animációnál, ami egyébként gyönyörű lett, hangulatában pedig hozzák az Apple karácsonyi videóitól megszokott emelkedettséget.

A werkfilmeknek köszönhetően egyfelől beleláthatunk, hogy mennyi munka van egy ilyen, kevesebb mint három perces animációval. Rendesen, egy több tucat főből álló stáb dolgozott rajta, érezhetően nem keveset. Külön felépítették makettként a helyszínül szolgáló várost, számítógépes grafikusok animálták a karakter arckifejezéseit minél élethűbbre; rendező, operatőr minden kellett hozzá, mint egy rendes filmhez.

Ezen felül pedig kiragadva egy-egy munkafolyamatot és a mögötte álló személyt, beleláthatunk, hogyan készül egy ilyen animációhoz a betétdal az iPhone segítségével:

A színvilág megteremtése MacBook Próval:

A vágás iMac-kel:

Azt hiszem, ismét díjnyertes munkát sikerült összehozniuk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!