imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Megint AR céget vett az Apple


Most egy AR-szemüveglencséket fejlesztő startup volt a soros. Egyre közelebb az Apple kiterjesztett valóság eszközének érkezése.

Nagyjából 3-4 éve pletykálják, hogy majd valamikor az Apple ledobja az emberiségre a következő atombombát és bemutat egy AR-eszközt, ami sokkal inkább szemüveg lesz, mint okostelefon. Én bevallom őszintén máig nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen cuccal mászkáljak a fejemen, de abban viszont biztos vagyok, hogyha tényleg készít egy ilyet az Apple, akkor azt olyan formában teszik, hogy akarjak okosszemüveget venni.

Nagyapád receptre vásárolt okuláréja még mindig divatos, ki tudja miért.

A technológiai evolúció olyan szegmensébe léptünk, ahol lassacskánt kezdenek összeérni a dolgok, minden okosizének megtaláljuk a helyét és értelmét a világban. Ezeknek két közös ismérvük van: egyre több van belőlük és mindegyiknek az okostelefonok adnak értelmet. A kijelzők egyre nagyobbak, a chipek gyorsabbak, hogy kielégítsék a valós idejű számításigényeket, a kamerák pedig még mindig évről-évre folyamatosan javulni tudnak.

Na most, egy szemüveg lencséjénél nagyobb kijelzőre nem hiszem hogy bármilyen mobil képes lenne, az ésszerűség határain belül maradva. A fej magasságban lévő kamera is pont optimális, hiszen többnyire a szemünk vonaláig emeljük a telefonunkat amikor fotózni vagy videózni szeretnénk. A hang és gesztusvezérlés adott, tehát mire vár még az Apple?

Az elmúlt félévben sutyiban megint vásárolt egy AR-ral foglalkozó céget, ez nem az első a sorban. Persze az összesről nincs tudomásunk, ez többnyire érzékeny adatnak számít, de azért nagyjából lehet sejteni, hogy mely startupok kerültek az Apple martalékába az elmúlt években. Legújabb áldozatuk az Akonia Holographics, amely az AR-szemüvegek lencséjének tökéletesítése felé vette az irányt, habár korábban mással is foglalkoztak.

Korábban egy olyan üzlet megkötése került nyilvánosságra, ami szintén azt jelzi, hogy valószínűleg komoly fejlesztések folynak a háttérben. A SensoMotoric-től megvásárolt techonológia a szem mozgását követi és kitalálja, mit szeretne tenni a felhasználó. Mondanom sem kell, hogy az ilyen típusú központi techonológiák további területeken is felhasználhatóak, például az autonóm rendszerek esetén is.

Ez a jelenség nagyobb gondot okozhat az emberiségnek, mint azt gondoltuk.

Az AR-szemüveg fontos újabb mérföldkő lehet, ugyanakkor van egy égető kérdés, amit még senki nem válaszolt meg ezzel kapcsolatosan: mégis hogy a fenébe fogunk okosszemüveggel szelfizni a jövőben? ????

Forrás: MacRumors

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!