imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Mégis reklámmentes marad a WhatsApp?


A Facebook-csoport háza tájáról ugyan ritkán érkezik ilyen hír, de most úgy fest, hogy a WhatsApp felhasználói egyelőre fellélegezhetnek: Zuckerbergék mégsem építik be a hirdetéseket a szolgáltatásba.

Itthon ugyan nem ez a vezető platform, de a Statista adatai szerint a WhatsApp bizony a világ legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása a maga 1,6 milliárd felhasználójával. Nem csoda hát, hogy Mark Zuckerberg és csapata eljátszott a gondolattal, hogy miként lehetne hirdetéseket elhelyezni benne. Tavalyelőtt röppent fel a hír, hogy 2020-ban már számíthatunk a reklámok felbukkanására, méghozzá az Instagram „Stories” funkciójának megfelelő „Status” fülön. A Wall Street Journal értesülései szerint azonban ebből mégsem lesz semmi.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a hirdetések beépítéséért felelős csapatot feloszlatták, s az eddigi tevékenységükre utaló kódokat is eltávolították az alkalmazásból. Az üzenetküldővel ehelyett a jövőben inkább az üzleti szolgáltatásokra koncentrálnak, ám semmi sem garantálja, hogy a kellemetlenkedő tartalmak később sem bukkannak fel. Így hát egyelőre megválaszolatlan a kérdés, hogy pontosan mi vár a WhatsAppra, de az biztos, hogy az egykori alapítók az eddigi irányt sem helyeslik. Elsőként 2017-ben Brian Acton, majd 2018-ban Jan Koum is elhagyta a céget, a Wall Street Journal szerint részben a reklámokra vonatkozó tervek miatt.

Te használod a WhatsAppot?

Forrás: WSJ

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!