imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mégis szeret minket az Apple: új Maps funkció Magyarországon!


Ki tudja mi okból, de míg egy csomó funkció esetén eléggé hátrasorolódunk az Apple to-do listáján, addig az Apple Maps-hez rendszerint az elsők közt kapjuk meg a legújabb vívmányokat. Itt a következő király Maps funkció Magyarországon!

Nagyon kíváncsi lennék, hogy vajon milyen sztereotípiák élhetnek az Apple fejében Magyarországgal kapcsolatban. Nyilván a Puskás, pálinka, paprika alliteráló triumvirátusának nem sok köze van a technológiához, így ebből nem tudunk kiindulni. Ha viszont az országunkba érkező funkciókat vesszük alapul, büszkén deklarálhatjuk:

még mindig lovas nemzet vagyunk!

Vagy legalábbis vas-lovas, hiszen ha másban nem is, a közlekedést illető funkciók terén mindig az elsők közt jutunk az Apple eszébe. Emlékeztek még, hogy a tömegközlekedési útvonalak tervezésének lehetőségét az elsők közt kaptuk meg Európában, közvetlenül olyan nagyvárosok után, mint Berlin, London, Madrid, Párizs, Prága és Hollandia bizonyos városai? Vagy, hogy a közbringa rendszerek támogatása is relatíve hamar felkerült a térképünkre? És a parkolóadatok?

Egy szó, mint száz, egész jól vagyunk tartva Apple Maps ügyileg és a tendencia folytatódik. Örömmel jelenthetjük be, hogy itt a következő újdonság:

a sávnavigáció

A funkció az iOS 11-es Maps újítások egyike, a sebességkorlátozások kijelzésével, beltéri navigációval és hasonlókkal rokonságban. Lényege, hogy időben figyelmeztet, ha ajánlott átsorolni másik sávba, nehogy lemaradj egy autópálya kijáratról, kanyarodósávról, stb.

Persze nem nagy trúváj és a Google Maps már “1918” óta tudja, de azért örömteli, hogy mostantól nálunk is elérhető a funkció, ami főleg azoknak fog kedvezni, akik az Apple natív megoldásait preferálják.

Illetve még egy plusz indok arra, hogy tegyél egy próbát az Apple térképével, hiszen a megjelenésekor tapasztalható kellemetlen bakikat mára sikerült szépen eliminálni, és alapvetően egy megbízható, nem mellesleg pedig nagyon jól optimalizált alkalmazásról van szó.

A sávnavigációt rajtunk kívül még 18 másik országban érhető el a világon, amibe rajtunk kívül beletartozik még a mostani update-tel frissen bekerült Csehország, Finnország, Lengyelország és Írország is.

Forrás: MacRumors

Annak idején amikor nyáron elindult az Apple Maps tömegközlekedés-tervezése fővárosunkban, illetve a vasúti tervezés az egész országban, írtunk egy hosszabb cikket a miértekről. Ha gondolod, olvasd el, vannak bőven kapcsolódó részletek a mostani hírhez is.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!