imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjavult a MacBook Prók aksija


Az utóbbi hetekben elég sok panaszkodást lehetett olvasni a MacBook Prók üzemidejével kapcsolatban. Mi vártunk a hírrel az Apple hivatalos válaszáig, de ilyen nem érkezett, időközben azonban meg is oldódott a probléma.

Nem sokkal az új MacBook Prók kiszállítása után, egyre több fórumban jelezték a felhasználók, hogy az Apple által ígért 10 óra helyett alig 4-5 órát képes üzemelni a vadi új MacBook Prójuk, de sokan voltak, akik mindössze 3-4 órás üzemidőről számoltak be. Mi nem szerettük volna feleslegesen szítani a tüzet, ezért vártunk az Apple hivatalos állásfoglalására az üggyel kapcsolatban, ráadásul az időközben megjelent Mac OS frissítés sem segített a helyzeten, ugyanis a legutolsó frissítésből kikerült a hátralévő várható üzemidő kijelzése.

IzoUaLT

Szerencsére meg lehet nyugodni mindenkinek, aki már beszerezte, vagy tervez vásárolni az új MacBook Prókból, mert az Apple csöndben javította is a gyorsan merülő gépek problémáját.

Bár az Apple sehol nem jelezte hivatalosan, a 10.12.2-es Mac OS frissítéssel a MacBook Pro tulajdonosok visszakapták a specifikációban ígért akár 10 órás üzemidőt, de ez csak a fórumok hozzászólásaiból derült ki, az Apple egy szót sem szólt erről.

Oké, a macOS Sierra 10.12.2 megjavította az akkumulátoromat. Átlagos használat mellett, a gépem hozza a 9-10 órás működést. A frissítés előtt, nyugalmi módban sosem ment 6 Watt alá a fogyasztás, de a frissítés után kevesebb mint 4 Wattot eszik a gép 60 százalékos fényerő mellett.

A frissítés előtt 7-9 órát ment a gépem 50-60 százalékos fényerő mellett. Most több mint 10 órát bírja 70-75 százalékos fényerőn, miközben a Wi-Fi és a Bluetooth is be van kapcsolva természetesen.

A fentiekhez hasonló hozzászólásokban számoltak be a felhasználók az örömhírről, ezzel tehát viszonylag hamar meg is oldódott a kis baki.

Jó tanács azoknak akik 15 hüvelykes MacBook Prót használnak: amennyiben például nincs nálunk a töltőnk és mondjuk netezgetünk, érdemes kilőni azokat az alkalmazásokat melyek az erősebb videokártyát használják. Ilyen például a Photoshop, de a akár a Keynote, Pages, Numbers hármas is órák alatt képes lemeríteni a gépet, mert akkor is használják az erősebb GPU-t, ha a háttérben futnak csak. Tegnap pont a saját káromon tanultam meg, hogy ha aksiról fut a laptopom, érdemes kilőni a Photoshopot… Néha érdemes megnézni az Activity Monitor energia fülecskéjét is, ami nagyon jól mutatja, hogy mik azok az alkalmazások, amik a legtöbb energiát fogyasztják.

Forrás: Macrumors.com

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!