imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Clips, az Apple új videós alkalmazása


Megérkezett a Clips, az Apple közösségi médiához szánt fotós-videós alkalmazása. Filterek, élő feliratok, insertek egy helyen, amit azonnal megoszthatunk az Üzenetek alkalmazáson keresztül, vagy bármilyen más közösségi média alkalmazásban.

Az Apple kimaxolta mindazt, amit egy ilyen jellegű alkalmazástól várhatunk: szépen felépített, felhasználóbarát felület, sokszínű szerkesztési lehetőség és egyedülálló automatikus feliratozó algoritmus található az appban. Igen, ami magyar nyelven is működik, méghozzá igen precízen, lásd a lenti videót, melyet simán felvettünk elsőre hiba nélkül. Kicsit olyan érzés a használata, mintha minden hasonló jellegű appból merítettek volna Cupertinóban, az Instagramtól egészen a Snapchatig; még az iMovie játékos szerkesztőfelületét is valamelyest belerakták.

Az Apple hivatalos közleményében expresszív videókat ígér, amivel talán nem is lőttek annyira mellé, az egészet a közösségi felületek köré építették fel az egyszerűség jegyében. A videókban emlegetett ismerőseinket az app előrehelyezi a megosztás során, így a leggyorsabban jut el azokhoz az üzenetünk, akiknek a leginkább szánjuk. Itt nem találkozunk ijesztőnek tűnő idővonalakkal és társaival, percek alatt könnyedén össze lehet állítani egy 1-2 perces szösszenetet a napunkból, élő feliratokkal, hangulatjelekkel, teljes képernyős “poszterekkel” és egyedi zenei válogatással. A videófelvételeket valós időben kontrollálhatjuk és adhatunk hozzá tartalmakat a Filmtekercsből.

#clips #apple #fun #cat #bengal #cartoon

A post shared by Andras Horvath (@handrashu) on

A Clips olyan, mint egy festővászon mindenkinek. Egy olyan kreatív eszköz, amivel bárki villámgyorsan és könnyedén hangulatos videót alkothat: az elkészült klippeket egymás mellé helyezi az app, ezek sorrendjét pikk-pakk felcserélhetjük, közéjük pedig mehetnek feliratok, insertek, igazából bármi, amit egy telefonnal meg tudunk valósítani. A nagy piros gomb lenyomva tartásával tudunk felvételt készíteni, az élő feliratos funkciót felül az első fülön érhetjük el. Itt több féle lehetőség közül választhatunk, azonban a felirat nyelve a telefon beállításaival lesz azonos, tehát ha valaki angolul használja az iPhone-ját, akkor az app nem készít magyar feliratot.

#cat #bengal #apple #clips #draw

A post shared by Andras Horvath (@handrashu) on

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iPhone-ra és iPadre, nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki hozzánk hasonlóan szeret kipróbálni újdonságokat, esetleg a közösségi média megszállottja.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!