imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Disney Crossy Road!


2014 novemberében jelent meg a Hipster Whale műhelyében fejlesztett Crossy Road, ami a nagy múltú „át-kell-jutni-a-túlpartra” típusú játékok legújabb, és egyik legjobb képviselője volt. Azóta rengeteg frissítés érkezett hozzá, most pedig egy teljesen új változat is megjelent belőle.

Pillanatok alatt hatalmas rajongója lettem az eredeti Crossy Roadnak, rengeteget játszottam vele, és bár az utóbbi időben kissé elhanyagoltam, azért az új Apple TV megjelenése után nagy képernyőn is játszottam vele egy kicsit, ráadásul többjátékos módban. Úgy tűnik, hogy a rajongással nem vagyok egyedül: a megjelenése óta több mint 120 millió letöltést generált az eredeti Crossy Road, bezsebelte az Apple Design Award díjat tavaly, és több Apple-reklámban és promócióban is szerepelt.

Azzal semmiképp nem lehetne vádolni a fejlesztőket, hogy a megjelenése után elhanyagolták volna az eredeti Crossy Roadot, ugyanis rendszeresen jelentek meg hozzá új karakterek, melyek több esetben egy-egy aktuális mémre, filmre, egyebekre reflektáltak, a játéktól megszokott zseniális humorral (jó példa erre a „#thedress” nevű karakter, ami egyszer fehér, egyszer kék).

Disney Crossy Road

Nemrég néhány Disney-karakter is feltűnt a klasszikus verzióban, most azonban egy teljesen új, különálló játékkal jelentkezett a Hipster Whale és a Disney. A Disney Crossy Road – mint ahogy a neve is sejteti – Disney-hősöket vonultat fel, akik a hozzájuk passzoló világokban ugrálnak a végtelen cél felé. Ez azt jeletni, hogy ha például Simbával játszunk az Oroszlánkirályból, akkor autók helyett gnúk vágtatnak keresztül a képernyőn, a Toy Story világban színes kockák jönnek szembe, Zootropolisban Gazellt végeláthatatlanul hosszú limuzinok akadályozzák.

A karaktereket továbbra is pénzérmékért cserébe nyerhetjük meg, vagy 1-3 eurós áron juthatnak hozzájuk a türelmetlenebbek. Világonként átlagosan 10-15 figurát gyűjthetünk össze, vagyis a kilenc világnak köszönhetően közel 150 karakter vár ránk. Az elődtől eltérően tehát különböző pályák is vannak, ráadásul ezeken a jól ismert Disney-dallamok 8-bites változatát hallhatjuk háttérzeneként – mondjuk nekem ez annyira nem jött be.

A Disney Crossy Road játékmenetben nem sok újdonságot tud felmutatni az elődhöz képest, viszont akinek tetszett az eredeti változat, és szereti a Disney mesevilágát, annak érdemes egy próbát tennie vele. Természetesen ingyenes, viszont a karakterekért egy rakást pénzt hagyhatunk ott, ha nem várjuk meg, amíg a nyerőgépből gyűjtögetjük össze őket.

• Disney Crossy Road letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)
iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!