imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a LEGO első AR játéka!


A WWDC-n bemutatott alkalmazás tegnap az App Store-ban debütált, és máris elérhető mindenki számára!

Ha nagyon őszinték akarunk lenni magunkhoz (és az Apple-höz), akkor azt mondhatjuk azon felül, hogy értjük az AR alkalmazásokat lehetővé tevő innovációkat, ez az egész felhasználási mód nem sokat tesz hozzá az egyszerű felhasználó mindennapjaihoz. Persze van pár érdekes próbálkozás, olyakor mi is megosztunk veletek párat, mint amilyen például ez is itt.

Lenyűgöző, hogy egy zsebszámítógép mennyire pontos számításokra képes manapság a kamera fejlettségének és a hihetetlen ütemben fejlődő processzoroknak köszönhetően, de az áttörést még egyik gyártónak sem sikerült elérnie. Pedig a lehetőség megvan bennük, a tegnap megjelent AR LEGO játék is egy ilyen újítás.

A koncepciót nyáron a WWDC-n már láthattuk a LEGO-tól, aminek kb. annyi a lényege, hogy vegyél jó sok LEGO-t a gyereknek, fejeld meg egy iPaddel, amivel a gyerkőc még több LEGO-t pakolhat egy virtuális térbe, virtuális kockákból. Az app lényegében felismeri a fizikailag összeépített játékelemeket, és azokat felhasználva bevonja azokat a virtuális valóságban folyó játékba. Természetesen multiplayer, és természetesen az app ingyenes, de jó sok in-app-purchase-t sikerült belepakolniuk a fejlesztőknek.

Álnokság lenne azt gondolni, hogy ezért kizárólag a gyerekek lesznek oda, hiszen a LEGO-ban az a zseniális, hogy rajongók millióit tudja megszólítani az idősebbek közül is. Hogy, hogynem a LEGO kitalálta, hogyan csinálhat sok-sok pénzt műanyag játékok eladásán kívül is, az Apple pedig hardvert és keretet biztosít ehhez, ami az első visszajelzések alapján kíválóan működik. A LEGO AR Playgrounds alkalmazást az App Store-ból tudjátok letölteni!

Forrás: 9to5mac

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!