imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a macOS Sierra 10.12.2


Az Apple általában az iOS-szel egy időben adja ki az asztali operációs rendszer, a macOS frissítéseit is, most azonban egynapos csúszás volt a két szoftver között – a macOS Sierra 10.12.2 ugyanis tegnap este tűnt fel a Mac App Store-ban.

Akár csak az iOS 10.2 esetében, itt is viszonylag jelentős frissítésről van szó (rengeteg új emoji!), a szokásos „hibajavítások és stabilitási fejlesztések” szöveg mellé az Apple ezúttal egy szép hosszú listát is mellékelt a változásokról – igaz, a legtöbb az új MacBook Prókat érinti. Íme:

 • Javítja az Automatikus feloldás beállítását és megbízhatóságát (vagyis elvileg jobban fog működni az Apple Watch-os feloldás)
 • Lehetővé teszi a kínai trackpadkézírás gomb hozzáadását a Touch Bar Control Striphez (ez nálunk talán kevesebb embert érint)
 • Támogatja a Touch Bar képernyőfotóinak készítését a Grab alkalmazás vagy a Cmd-Shift-6 billentyűparancs használatával
 • Kijavít egy problémát, amely miatt a Touch Bar emojiválasztója a kijelzőn jelent meg
 • Megold grafikai problémákat a MacBook Pro (2016. október) számítógépeken
 • Kijavít egy problémát amely miatt a Rendszerintegritás-védelem le volt tiltva néhány MacBook Pro (2016. október) számítógépen
 • Javítja az iCloud Íróasztal és Dokumentumok beállításának és javításának módját
 • Kijavít egy Optimalizált tárhely riasztásainak megjelenítésével kapcsolatos problémát
 • Javítja a hangminőséget a Siri és a FaceTime Bluetooth-fejhallgatóval való használatakor
 • Javítja a Fotók stabilitását könyvek létrehozásakor és rendelésekor (pont most rakok össze egy fotókönyvet karácsonyra, mit nem adnék érte, ha nálunk is működne az Apple-féle megoldás)
 • Kijavít egy problémát, amely miatt a Mail-üzenetek nem jelentek meg Microsoft Exchange-fiók használatakor
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta a Safari-bővítménygalérián kívül letöltött Safari-bővítmények telepítését
 • Támogatja a Windows 8 és Windows 7 Boot Camppel való új telepítéseit a támogatott Mac gépeken

Ezen kívül érkezett néhány javítás a vállalati felhasználóknak, erről itt olvashattok bővebben (egyelőre angolul). Érdekes adalék, hogy az Apple kivette a menubarból a hátralévő akkumulátoridő kijelzését. A 9to5Mac értesülései szerint azért, mert a modern processzorok esetében nagyon nehéz megbecsülni a reális hátrelévő időt, hiszen folyamatosan változik a fogyasztásuk a terheléstől függően (akár két billentyűleütés között is visszavesznek). Az is igaz, hogy pl. iOS-ben sosem volt ehhez hasonló kijelzés.

A frissítést szokás szerint a Mac App Store-ból telepíthetjük az Frissítések fül alól. Ha esetleg lassan csordogálna, érdemes egy kicsit később próbálkozni, előfordulhat, hogy a szerverek komoly terhelés alatt állnak – bár mi nem találkoztunk ilyesmivel. Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést a számítógépünk tartalmáról a Time Machine segítségével.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!