imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a magyar kiosztású iPad Pro Smart Keyboard


Tavaly novemberben jelent meg az első iPad Pro, vele együtt pedig két további új kiegészítő az Apple-től: az Apple Pencil, illetve a Smart Keyboard. Ez utóbbi jó ideig csak amerikai angol kiosztással volt kapható, most azonban számos egyéb nyelven is kiadta az Apple, és köztük van a magyar is.

Az Apple mindig is egyfajta számítógép-helyettesítőként kezelte az iPad Prót, és pont most indult egy reklámkampány, ami szintén ezt hangsúlyozza ki. Márpedig számítógépen viszonylag sokat szokás gépelni. Ehhez persze használhatjuk az iPad virtuális billentyűzetét is, ami a 12,9″-es modell esetében ráadásul akkora, mint egy hagyományos billentyűzet, de egyes esetekben azért kényelmesebb lehet egy fizikai billentyűzeten dolgozni.

Erre kínált megoldást a Smart Keyboard, ami azonban sajnos csak amerikai angol kiosztással volt elérhető. Ezidáig. Persze ezen is gépelhettünk magyarul, csak egyrészt egyes billentyűk elhelyezkedése más – elég csak az enterre gondolni –, másrészt a másfajta szitázás kényelmetlen lehetett, harmadrészt az amerikai kiosztáson kevesebb gomb van, mint például a magyaron. Elég sokat kellett rá várni, de végre ez a probléma is megoldódott.

iPad Pro Smart Keyboard

A Smart Keyboard a nevéhez méltóan nem csupán egy egyszerű billentyűzet. Az iPad Prókon megtalálható Smart Connectoron keresztül csatlakoztathatjuk a készülékhez. Így ír erről az Apple:

A Smart Connector adat- és energiaátvitelt is biztosít az iPad Pro és a Smart Keyboard között. Ezért külön tölteni sem kell, és elemre sincs szükség. Ha rögzítetted a készülékre, már kezdheted is a gépelést. Amikor pedig leválasztod, automatikusan megjelenik az iPad Pro képernyő-billentyűzete. […] Egyedülálló, vezetőképes szövetet fejlesztettünk, amely kétirányú áram- és adatátvitelt tesz lehetővé. Így tökéletesen kiaknázhatjuk a Smart Connector lehetőségeit. A Smart Keyboardot ez, a külső poliuretán védőréteg és a puha, mikroszálas bélés között elhelyezkedő vezető teszi nem mindennapivá.

iPad Pro Smart Keyboard

Ha nem használjuk, ráhajtogathatjuk az iPad kijelzőjére, így tulajdonképpen egy – a szokásosnál kicsit vastagabb – Smart Coverként funkcionál. Nincs rés a gombok között, így nem eshetnek bele például a morzsák, és a kávét sem tudjuk beleönteni. Egyetlen hátránya talán az ára – 55 ezer Ft a 9,7″-es iPad Próra, 60 ezer Ft a nagyobbikra – de ezért egyrészt egy borítót is kapunk, másrészt természetesen bármilyen más Bluetooth-os billentyűzettel is használhatjuk az iPadeket. A magyar kiosztású iPad Pro Smart Keyboard várhatóan a következő hetekben érkezik meg.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!