imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megjelent a Microsoft Office iPhone-ra


Nem csalás, nem ámítás: eddig nem létezett ilyen alkalmazás! De tényleg nem.

Apple felhasználóként mondhatnánk, hogy meg sem legyintenek minket a Microsoft szoftverei, hiszen az iWork-csomag révén több irodai alkalmazást is megkapunk gyárilag, méghozzá ingyen. A Pages segítségével szövegeket szerkeszthetünk, a Numbersben táblázatokkal bűvészkedhetünk, a Keynote-tal pedig pazar prezentációkat készíthetünk.

A valóság azonban az, hogy ezek az appok nem hódítottak meg olyan tömegeket, mint a jó öreg Word és társai, így a folytonosság jegyében sokan szeretik telefonon is a kezük ügyében tudni a redmondiak megoldásait. Nekik lehet jó hír, hogy mostantól akár egyetlen appból is elérhetjük a jól ismert szolgáltatásokat, egyelőre csak iPhone-on, de már úton van az iPades verzió is. Az alkalmazás Microsoft Office néven fut, és ingyenesen letölthető.

Az app segítségével a különálló Word/Excel/PowerPoint beszerzése nélkül is készíthetünk új dokumentumokat, szkennelhetünk szövegeket és táblázatokat. Az alkalmazás funkciói közé tartozik még a fájlok átvitele telefon és számítógép között,  képek szöveggé alakítása,  PDF-aláírások készítése, illetve a közvetlen szkennelés PDF-fájlokba. Az app magyarra állított iOS esetén automatikusan magyarul fut.

A jelenleg elérhető funkciók mellé a tavasszal érkezik három új mutatvány is:

  • Word Diktálás – Szöveg bevitele hang segítségével, majd formázás szintén beszéd útján.
  • Excel Kártyanézet – Adatok kezelése egyszerűbb, emészthetőbb kártyás formátumban, amely megakadályozza, hogy a munkafelület “lelógjon” a képernyőről.
  • Vázlat a PowerPointhoz – A prezentálandó tartalom bevitele vázlatként, majd a PowerPoint dizájner segítségével automatikus átalakítás diákká.

A Microsoft Office tehát egész csábító csomagot kínál, azonban tapasztaltam egy anomáliát is, mégpedig azt, hogy az App Store-ban keresve a cikk írásakor egyszerűen soha nem jelent meg a találatok között. Így ha biztosra akarsz menni a letöltésekor, ezt a közvetlen linket érdemes használni. S ha már szóba került az iWork vs. Office téma, ismét szavazásra invitálnánk a kedves közönséget:

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!