imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Microsoft szelfiappja iPhone-ra


Az utóbbi időben már megszokhattuk, hogy a Microsoft számos hasznos és minőségi alkalmazással boldogítja az iPhone-tulajdonosokat. Ott van például az Outlook, ami egy nagyszerű levelezőkliens lett, vagy az Office Lens, ami az egyik legjobb ingyenes szkennerapp – és akkor az Office-csomag tagjairól nem is beszéltünk. Most azonban picit új vizekre eveztek, a legújabb alkalmazásuk ugyanis meglepő módon nem a produktivitásnövelő kategóriát gazdagítja: itt a Microsoft Selfie.

Hogy micsoda? Microsoft Selfie? Bizony, most egy fotós appal rukkolt elő a redmondi szoftveróriás, amivel a mára oly népszerű önarcképeinket készíthetjük el. A téma egyébként nem áll olyan messze a Microsofttól mint elsőre gondolnánk, hiszen ők készítették a nálunk is nagy karriert befutott How-Old.net weboldalt, ami bonyolult algoritmusok segítségével próbálta – több-kevesebb sikerrel – megtippelni a feltöltött képeken látható személyek életkorát.

Microsoft Selfie

A Microsoft Selfie-vel tehát a szelfijeinket, esetleg portréfotóinkat javíthatjuk fel – hasonlóan a Windows Phone telefonokra készített Lumia Selfie apphoz, bár ez utóbbi azért kicsit kifinomultabb. Az alkalmazásban természetesen csinálhatunk új fotókat, de korábbi képeket is beimportálhatunk. Ezután, a How-Old.neten használthoz hasonló algoritmusok segítségével az alkalmazás megpróbálja kitalálni az életkorunkat, a nemünket és a bőrtípusunkat, majd figyelembe veszi a megvilágítást és egyéb körülményeket, hogy „intelligens szűrőkkel” javítson a fotókon.

A természetes módon kívül összesen 13 filter közül választhatunk, amik a jól megszokott instagramos hangulatot hozhatják el a képeink számára. Mindegyik esetében történik némi zajcsökkentés, automatikus expozíció- és színkorrekció, valamint némi elmosással a bőrhibákat is próbálja javítani az app, ami azért hozhat furcsa eredményeket, hasonlóan a többi ilyen társához. Szerencsére azonban egy 10 fokú skálán állíthatjuk az aktív szűrő erősségét, valamint a „Compare” gombra koppintva megnézhetjük, hogyan sikerült feljavítanunk (vagy elcsúfítanunk) az eredeti képet. A kész képeket végül elmenthetjük a Fotók appba, ahonnan a jól megszokott módon oszthatjuk meg azokat

Microsoft Selfie

A kezelőfelület szuperegyszerű, bár egy, a főképernyőn használható 3D Touch funkció még belefért volna, mert így a kezdőképernyőn mindig ki kell választanunk, hogy új képet akarunk-e készíteni, vagy egy korábbit feljavítani, ezzel pedig bizonyos helyzetekben értékes másodperceket veszíthetünk. Néhány easter egget is sikerült belecsepészniük a fejlesztőknek a Microsoft Selfie-be, érdemes megnyomogatni a kezdőképernyőn látható rajzolt arcot néhányszor, a kis Microsoft-logóval pedig a háttér színét változtathatjuk meg. Ha pedig gyorsan tízszer egymás után rábökünk egy kész képre, e-mailben kapcsolatba léphetünk a support-csapattal.

• Microsoft Selfie letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!