imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Steve Jobs-film első előzetese


Aaron Sorkin forgatókönyve alapján egy újabb Steve Jobs film kerül a mozikba október 9-én, Steve Jobs halálának (nagyjából) negyedik évfordulójára. A film első hivatalos előzetesét a Universal tegnap tette fel a világhálóra és már most rengetegen látták világszerte. Az életrajzi drámában a főszerepet Michael Fassbender fogja játszani.

Magából az előzetesből nem derül ki sok minden. Az viszont már látszik, hogy a rendező tényleg szívét-lelkét beleteszi a filmbe, és éppen ezért egy minőségi filmet láthatunk októberben. Aaron Sorkin írta többek között „A közösségi háló” című film forgatókönyvét, amely a Mark Zuckerberg életéről szóló filmdráma. A mostani filmhez a Walter Isaacson-féle Steve Jobs életrajzot vette alapul. A rendező Danny Boyle, aki egyébként sok más filmben is segédkezett, akár íróként, akár producerként, de ő rendezte például a Gettómilliomost és a Trainspotting című filmeket is.

A jelenlegi előzetesből az derül ki, hogy egy igényes és elegáns látványelemekkel operáló filmet fogunk látni, amely teljesen új szemszögből mutatja be az Apple korábbi vezérigazgatójának az életét. A Universal egy korábbi hivatalos közleményében ugyanis azt mondta, hogy egy átlagos életrajzi dráma helyett olyan filmet készítenek, ami úgy hivatott bemutatni Steve Jobs életét, ahogyan ezt még soha nem láthattuk. Egészen pontosan három keynote-ot láthatunk majd a filmben, de a kulisszák mögül. A teljes történet természetesen még ismeretlen a közönség számára, viszont azt bizonyosan tudjuk, hogy a három keynote előtti pár órába is betekintést nyerhetünk majd. A filmben látható termékbemutatók között lesz valószínűleg a Macintosh 1984-es és az iMac 1998-as leleplezése, amelyeket természetesen a Flint Centerben forgatnak majd.

Michael Fassbender mint Steve Jobs (balra) és Seth Rogen mint Steve Wozniak (jobbra). | Kép forrása: Daily Mail
Michael Fassbender mint Steve Jobs (balra) és Seth Rogen mint Steve Wozniak (jobbra). | Kép forrása: Daily Mail

A szereposztás is már végleges. Kate Winslet alakítja majd az Apple akkori marketingguruját, Joanna Hoffmant, Jeff Daniels pedig az a John Sculley lesz, aki kirúgta Steve-et az Apple-től. Katherine Waterston játssza Steve Jobs exbarátnőjét, és első lányának, Lisának anyját, Chrisann Brennant. Lisa Brennan-Jobs szerepét pedig három színész játssza majd el, ez alapján is hosszabb időszakot ölel fel a történet: Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo és Mackenzie Moss alakítják élete különböző időpontjaiban. A film zenéjét egyébként Daniel Pemberton írja.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!