imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az Alto’s Odyssey iPhone-ra és iPadre!


A 2015-ben elsöprő sikert arató endless runner Alto’s Adventure folytatása a vártnál egy nappal korábban érkezett meg iOS-re. A játék fejlesztői ezúttal sem okoztak csalódást: még lehengerlőbb hangulat, még nagyobb ugrások.

Az Alto’s Odyssey számára igen magasra tette a fejlesztő, Snowman a lécet az előző, 3 évvel ezelőtt megjelent résszel. Az Alto’s Adventure lényegében minden díjat bezsebelt, amit csak be lehetett. Bekerült az Apple Best of 2015 válogatásba, majd megkapta a TIME az év legjobb grafikájú mobiljátéka címet, végezetül pedig a legnagyobbaknak járó elismerést, a 2015 legjobb iPhone appja díjat is.

A játékot mi is imádtuk, amiben hősünk az általa vigyázott lámák után iramodik snowboardján és egy végtelenített játékmenetben ugrálhatunk a havas dombok közt, kaphatjuk el a lámákat és szerezhetünk extra érmeket. Endless runner ellenére, nagyon meditatív ezzel a játékkal játszani, és azon kapja magát az ember, hogy újra és újra nekiveselkedik a lámák begyűjtésének.

Az Alto’s Odyssey is ezt a vonalat viszi tovább. Gyönyörű grafikát kapunk, a hangokra ismét nagy figyelmet fordítottak a fejlesztők. A pályarészek azonban teljesen megváltoztak, a lehető legjobb értelemben. Ez főleg az új elemeknek köszönhető: a kedvencem a hőlégballon, amin óriásiakat lehet dobbantani, majd a völgybe érkezni. De van itt jeges víz, forgószél, és vízen siklás, amik után extra pontok várnak minket.

Maradt a jól bevált egy gombos irányítás, amivel a megfelelő pillanatban kell ugratnunk, ugyanakkor a játék alaptermészetéből fakadóan ez mégis egy nagyon komplex élmény, annyi mindennel találkozunk az út során. Az előző részben is imádtuk a naplementét, és a változó időjárás viszontagságait. Ez az Alto’s Odyssey kapcsán sincs másképp: brutál élethű módon változik a környezet. De ezúttal kapunk esőt, homokvihart és hullócsillagokat is.

Nem kérdés, hogy az Alto’s Odyssey az első rész sikerei után ismét ott lesz az év legjobb alkalmazásai közt: épp annyival lett jobb a játék, mint amennyivel kell és éppen annyival ad több pluszt, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben ismét ez legyen a kedvenc játékunk. Ha szeretted az első részt, nem kérdés, hogy a másodikat is megvedd-e, ha pedig nem játszottál még vele, semmiképp se hagyd ki.

• Alto’s Odyssey letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, Apple TV – 1790 ft)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!