imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az El Capitan és az iOS 9 nyilvános bétája


Az Apple új nyilvános béta programjában az a jó, hogy bárki jelentkezhet tesztelésre. A programban való részvételhez egy kompatibilis eszközön és egy Apple ID-n kívül nincs szükségünk semmire, mindösszesen csak jelentkezni kell ezen az oldalon. Persze nem tanácsos bétát használni olyan eszközön, amire a mindennapi életben rendszeresen szükségünk van. 

A szerver jelenleg elég instabil, ezért a feliratkozás eltarthat egy ideig. Ha jelentkeztünk a programra, akkor a többi lépést már arról az eszközről kell elvégezni, amelyiket frissíteni szeretnénk. Itt válasszuk ki az eszközhöz tartozó szoftvert (OS X vagy iOS), majd a biztonsági mentés elkészítése után, az iOS-es eszköz esetében telepítsük a felkínált profilt. Ha ez megvan a telefon újraindul és máris elérhető lesz a szoftverfrissítés. Fontos, hogy azok, akik Apple Watch-csal rendelkeznek először a telefont frissítsék, és csak utána a watchOS bétát. Fordított esetben ugyanis a fórumok szerint akadhatnak nehézségek a telepítés során. OS X frissítés estében a megadott kód segítségével tölthetjük le és telepíthetjük a bétát.

vbqmnpx2

Az operációs rendszerben a megszokott Feedback app is helyet kapott, ennek segítségével tudjuk az észlelt hibákat bejelenteni. Összességében egyébként ez a béta már egészen jól kezelhető, az akkumulátor problémát már megoldották, és viszonylag kevés hibával találkozhatunk. Ugyanakkor helyenként szaggatnak az animációk és vannak olyan hibák, amelyek a hétköznapi használat során nagyon idegesítőek lehetnek. Ennek ellenére remek érzés a következő generációs operációs rendszert nyomkodni.

IMG_0016

 

Még annyit mindenképp megírnék, hogy a telepítés nem egy két perces feladat, hiszen már a telepítés során akadhatnak hibák, illetve a szerverek igencsak terheltek és folyamatos odafigyelést igényel telepítése. Járjunk el nagyon körültekintően.

IMG_1604

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!