imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megjelent az iMagazin iOS app iPhone-ra!


Másfél éves is elmúlt már az iMagazin, eljött az ideje, hogy elkészüljön az iMagazin iOS alkalmazás. Az iMagazin app természetesen ingyenes, és most azt is elmondjuk miért töltsd le.

Még februárban kezdtünk el fejleszteni egy alkalmazást iPhone-ra (csendben el is morzsolok egy örömkönnyet afelett érzett örömömben, hogy most végre elkészült). A BIG FISH-t bíztuk meg a feladattal, és ezúton is köszönjük a beletett sok munkaórát!

Több oka is volt, ami miatt szerettünk volna egy appot fejleszteni. Egyrészt szeretnénk nem annyira függeni a Facebooktól, másrészt manapság egész egyszerűen muszáj ott lenni alkalmazás formában is minden, magára valamit is adó híroldalnak. A harmadik és a legfőbb indok pedig az alkalmazás mellett a Push értesítések hiánya az iOS Safariban. Ugyebár ha valaki az iPhone-ján szeretne értesülni a hírekről értesítéseken keresztül, nincs más mód, mint feltelepíteni egy alkalmazást.

iMagazin like a Boss

imagazinapp_features

 

Viszonylag egyszerű volt a dolgunk, az iMagazin mobilnézetét ültettük át iOS alkalmazásba, de persze kicsit felturbózva, ahogy az látszik is a fenti három képernyőfotón.  A fő funkciók alapvetően ugyanazok, mint a sima mobil nézetben. Címlap, Hírek, Tesztek, Tippek, iSTYLE TV, és alul az egész iSTYLE-iMagazin ökoszisztéma az Instagram, Twitter és Facebook kontentekkel. Ezen kívül van még egy plusz oldal, ez a “Mit Vegyek” részleg. Ez az oldal tartalmazza az összes fő Apple terméket, és a frissítésük óta eltelt időt. Ez azoknak lehet hasznos, akik szeretnének képben lenni, hogy mik a legfrissebb Apple termékek, de nem szeretnék a Wikipédiát túrni emiatt. (Igen ezt a részleget a megboldogult Handras appból vettük át.) :)

Push Notification

notification

 

Igazából az iMagazin app lényege, hogy mostantól az iPhone-ra is kaphattok Push értesítéseket a legújabb cikkekről. Nem titok, hogy az olvasóink nagy része a Facebookról érkezik, ez nagyjából havi 150 000 egyedi látogatót jelent, ami azt is magával hozza, hogy szinte teljesen a Facebooktól függünk látogatottság szempontjából. Ez nem is lenne annyira nagy baj, de a Facebook algoritmusoknak köszönhetően az elérés egyre csökken, és az sem garantált, hogy a visszatérő olvasóinkhoz eljut-e egy-egy fontosabb hír, teszt, vagy akcióról szóló cikk. Black Friday push kéne igaz? :)

Nagyon örülnénk neki (tényleg), ha minél többen letöltenétek az alkalmazást (légyszi, hátha Top1 lesz az App Store-ban), ami elküldi majd az értesítést a legfrissebb cikkekről. Nem kell megijedni, napi maximum négy Push notiról van szó, hiszen naponta ennyi új cikk jelenik meg. Hétvégén meg 1-1. Ha ott lesz az iMagazin app a telefonotokon, garantált, hogy egyetlen fontosabb hírről sem maradtok le. Természetesen az értesítések kikapcsolhatóak, ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne ilyeneket kapni.

imagazinapp_watch

 

Ahogy az a fenti képen is látható, Apple Watch-ra is megérkeznek a Push értesítések, mert az menő. De tényleg. Amikor először érkezett be értesítés cikkről az órámra, szuper érzés volt. A tesztelés alatt saját magunk is meglepődtünk mennyire hasznos, hogy minden új cikkről jelez finoman az óránk. Persze az órán nem lehet elolvasni a cikkeket, de legalább szól, hogy milyen új hír érkezett. Tudjuk, hogy ez most még nem sok olvasónknak fontos, hiszen az Apple Watch még nem túl elterjedt, de a jövőre nézve biztosan nem árt, hogy az Apple órájára is bejönnek az értesítések.

3D Touch.

imagazinapp_forcetouch

 

A Force Touch egyelőre még csak az ikonra került rá, de a jövőben szeretnénk az appon belül is még jobban kihasználni a 3D Touch lehetőségeit. Egyelőre gondolkozunk rajta, hogy az appon belül mely elemekre kerüljön rá a Force Touch lehetőség. Mindenesetre az iPhone 6s tulajok az ikonra erősebben rányomva már most elérhetik a legfrissebb hírt és a keresőt is.

Az alkalmazás egyelőre csak iPhone-ra készült el, de jövőbeni terveink közt szerepel egy iPad alkalmazás elkészítése is kibővített tabletes megjelenéssel. Ne kérdezzétek, hogy mikor, még mi magunk sem tudjuk. Ha sokan letöltitek az iPhone-ra optimalizált verziót, és népszerű lesz az app, gyorsan meg fogjuk csinálni iPadre is, ezt megígérhetjük.

appshot2

 

Nincs más hátra, töltsétek le az iMagazin Appot, és használjátok minden nap! Mi toljuk nektek továbbra is a híreket, teszteket, videókat, ti csak olvassátok, kommenteljétek a híreket ahogyan eddig is! Ha bármi ötletetek van, amit szeretnétek látni az alkalmazásban, írjátok meg a hozzászólások közé, a jó ötleteket fontolóra vesszük, és később beépítjük a következő verziókba.

Reméljük sokaknak tetszik majd az app, és megelégedéssel használjátok. Előre is köszönjük, ha kipróbáljátok!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!