imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az ingyenes NASA app Apple TV-re


A NASA hivatalos alkalmazása már eddig is elérhető volt az űrkutatás iránt érdeklődők számára iPhone-ra és iPadre (illetve Androidra és Fire OS-re), de most szó szerint nagyobb lépésre szánta el magát az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal: egy ingyenes Apple TV appot is útjára indítottak.

Funkciók terén nem sok különbséget jelent az eddigi appokhoz képest a nagy képernyős változat, viszont szerencsére a kezelőfelülete például sokkal szebb lett, mint amit az iPhone-os változat esetében láthatunk. A csúnyácska megjelenés szerencsére nem akadályozta meg, hogy összesen már több mint 17 millió letöltést könyvelhessenek el a NASA-nál. David Weaver, a NASA egyik sajtósa ezzel kapcsolatban megjegyezte:

A NASA alkalmazás fantasztikus lehetőséget nyújtott arra, hogy a nagyközönség is  megtapasztalhassa az űrkutatás izgalmait a mobilkészülékeken. Mostantól a legújabb Apple TV-n is élvezhetik többek között a NASA figyelemre méltó fotóit, videót, a küldetésekkel kapcsolatos információkat és a NASA TV-t, akár együtt az egész családdal.

NASA
Kép forrása: NASA

De mik is ezek a funkciók? Először is, követhetjük a NASA TV élő streamjét, és a Nemzetközi Űrállomásról is láthatunk élő képet. Böngészhetjük a NASA több mint 15 ezer fotót tartalmazó adatbázisát, vagy akár diavetítést is indíthatunk ezekből, így a gyári képernyővédőkhöz hasonló élményben lehet részünk, ezen kívül hozzáférést kapunk a NASA videótárához is.

Az alkalmazás rendelkezik egy műhold- és űrállomáskövető funkcióval is, vagyis két- és háromdimenziós térképeken nézhetjük meg, ha éppen fölöttünk halad át valamilyen érdekes objektum. Ezeken kívül a legfrissebb, küldetésekkel kapcsolatos információkhoz is hozzájuthatunk, és a hivatal Third Rock nevű internetes rádióját is hallgathatjuk, ami az ő megfogalmazásuk szerint kifejezetten a technológia iránt érdeklődő fiatalok nyelvén beszél.

A NASA Apple TV alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból, elég rákeresni a nevére. iPhone-ra vagy iPadre az alábbi linkről tölthetitek le:

• NASA app letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Forrás: NASA via The Verge.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!