imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11.0.2!


Nem telt el sok idő azóta, hogy az Apple kiadta az iOS 11.0.1-et, ami hibajavításokat tartalmazott, már is itt van a a 11.0.2-es verzió. Ez a frissítés többek között az iPhone 8 és iPhone 8 Plusnál tapasztalható recsegő hívásokat javítja.

Sajnos elég sok probléma volt az iOS 11-gyel. Sokan nem hallották a hívó vagy hívott felet vagy épp a számkijelzés bolondult meg, és persze az üzemidő is elég kacifántosan alakult. Azóta az Apple kiadta második második javítócsomagot is, annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb abszolválja a felmerülő problémákat. Az iOS 11.0.2-es verzió az iPhone 8 recsegésére nyújt megoldást, de persze mindenkinek ajánlott feltelepítenie, aki tapasztalt problémát az iPhone-ján.

Az Apple ezt írja a frissítésről:

Az iOS 11.0.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez. Ez a frissítés:

  • Kijavítja a hibát, mely miatt recsegő hangokat lehet hallani telefonhívások közben néhány iPhone 8 és 8 Plus készüléken.
  • Megoldja a problémát, ami miatt néhány fotó esetleg nem látható.
  • Kijavítja a hibát, mely miatt az S/MIME-titkosítással védett e-mail-üzenetekben lévő mellékletek nem nyílnak meg.

A frissítés mérete ismét izmosabb a megszokottaknál, készüléktől függően nagyjából 200-280 MB körüli csomagról van szó. Szokás szerint a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontból tudjátok telepíteni. Amennyiben nem dobja fel a telefonod vagy iPaded a frissítést, ebben az esetben valószínűleg a béta profil lesz a ludas. Eltávolítása és egy újraindítás után menni fog a frissítés.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.0.2 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 12,9″, hatodik generációs iPod touch.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!