imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11.1 második bétája


Az Apple most nagyon ráérzett mire vágynak a felhasználók. Hát persze, hogy 56 új emojira! Na jó, ezen kívül visszatért még a 3D Touchos app váltó is, ami sokaknak hiányzott, illetve érkezett még pár egyéb apróság is.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Idő közben mi is igyekeztünk minél több apróságot, trükköt, tippet adni az újdonsághoz. Itt például 20 olyan rejtett funkciót mutattunk be, amelyekbe nem biztos, hogy magatoktól belefutottatok volna, de írtunk a Clean Install előnyeiről és hátrányairól, vagy a megváltozott értesítések felületről, az egykezes billentyűzetről és az új Control Center lehetőségeiről. Ha még nem olvastad ezeket, érdemes vetned rájuk egy pillantást.

Új emojik nélkül nem iOS update az iOS update, és bár az utóbbi időben nélkülöznünk kellett az efféle innovációt, most végre az Apple beérte magát és rögtön 56 új hangulatjellel kedveskedett a felhasználóinak. Épp ideje volt, kezdtem magam rosszul érezni, hogy nem tudom kifejezni rendesen, amikor Legolasnak érzem magam a Gyűrűk Urából. Szerencsére még ezen kívül is jött pár hasznos újdonság, itt a teljes lista:

  • Számtalan új emoji
  • Visszatért a 3D Touchos alkalmazásváltó, ahogy Craig Federighi megígérte
  • Javították, hogy ne csússzanak össze az ikonok alul, amikor a Home gombra duplán érintve előhívod a Reachability funkciót a nagy kijelzős készülékeden
  • Az új Portré megvilágítás mód többé nem produkál olyan furcsa laggokat és hasonló anomáliákat, mint eddig

Ennyi fért most bele a frissítés 175 megabájtjába (iPhone 7-en), az update a fejlesztői és a publikus bétát használók számára is egyaránt letölthető.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopunkban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!