imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11.2 harmadik nyilvános bétája


Itt a kedd, ami mostanában egyet jelent az új bétákkal is. Nincs ez másképp ma sem, sorra befutott az iOS, a macOS, a watchOS és a tvOS legfrissebb bétaverziója. Nézzük az újdonságokat!

Lassan két hónap telt el az iOS 11 éles rajtja után. Az friss rendszer a megannyi új funkció ellenére nem aratott osztatlan sikereket a felhasználók körében, a kezdeti gyermekbetegségek miatt döcögősre sikerült a rajt. Mostanra azonban az Apple orvosolta a legégetőbb problémákat az iOS 11.1-gyel, közben pedig folyamatosan érkeznek a 11.2 bétái is, további finomhangolásokkal.

Az új bétában:

  • iPhone X: A Lock Screenen kaptak egy kis alulvonást a bal felső sarokban látható ikonok, ezzel jelezve, hogy elérhető a Control Center.
  • Mostantól amikor először kapcsolod ki/be a WiFI-t vagy a Bluetoothot a Control Centerben egy kis felugró ablak fog figyelmeztetni a kapcsolók magatartásának változásáról.
  • Ezzel összhangban, ha tényleg-tényleg ki van kapcsolva a WiFI vagy a Bluetooth, akkor fehér lesz a kapcsoló ikonja a Control Centerben
  • Az Apple Pay Cash aktív, kapott szép animációt a Walletban, okos iMessage javaslatokat, és pénzküldés lehetőséget a kontaktokban. Minket sajnos nem érint, szóval nem is mennénk bele a részletekbe.

A főverzió frissítésről korábban rengeteget cikk született, beleértve az iPaden megjelent dedikált Dockot, a megújult Vezérlőközpontot. Az olyan kényelmi funkciókat is, mint az egykezes billentyűzet, a Wi-Fi megosztás, vagy az Automatikus telepítés. Ha kedvet kaptál a frissítésre, most már nem érhet nagy meglepetés, mint említettük a durva hibákat korábbi verziókban már orvosolta az Apple.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2 harmadik bétája az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Az iOS 11.2 legfrissebb bétája mellett ahogy az lenni szokott megérkezett a többi rendszerre is a nyilvánosan tesztelhető kiadás.

watchOS 4.2

A watchOS új verziója hibajavításokat, illetve teljesítményjavításokat tartalmaz. A watchOS 4.2 minden eddig megjelent Apple Watch modellre elérhető.

tvOS 11.2

Ez a szoftververzió a 4K HDR mód limitálásaira nyúj megoldást, amiről korábban részletesebben is beszámoltunk. Ennek lényege, hogy egyes tévékészülékek a Dolby Vision színbeállítást csak alacsonyabb képfrissítés mellett támogatják. Az Apple TV 4K ebben az esetben tvOS 11.1 alatt automatikusan a magasabb képfrissítést alkalmazta rosszabb (HDR) színekkel. Ezzel a frissítéssel az Apple a felhasználókra bízza, hogy melyiket részesítik előnyben. A mostani béta hibajavításokat és optimalizációkat tartalmaz.

A tvOS 11.2 Apple TV 4K-ra és 4. generációs Apple TV-re is elérhető béta teszterként.

macOS High Sierra 10.13.2

A macOS harmadik bétájától nem fog megugrani a pulzusod. Javítja a bugokat, biztonsági réseket foltoz be, és a teljesítményt is növeli. Szóval csak a szokásos.

A macOS High Sierra 10.13.2 ezekkel a Macekkel kompatibilis:

  • MacBook Pro – 2010 vagy újabb kiadás
  • MacBook – 2009 végi vagy újabb kiadás
  • MacBook Air – 2010 vagy újabb kiadás
  • iMac – 2009 végi vagy újabb kiadás
  • Mac Mini – 2010 vagy újabb kiadás
  • Mac Pro – 2010 vagy újabb kiadás

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!