imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11.2 második nyilvános bétája


Újabb bétát adott ki az Apple iPhone-ra és iPadre, megérkezett az iOS 11.2 második publikus bétája. Lássuk milyen változtatásokat, újdonságokat kapott a rendszer és mire számíthat az, aki letölti a frissítést!

Ahogy az előző verzióból, úgy a 11.2-ből is elindultak a béták és korábban már megérkezett az első iPhone X exkluzív (szintén béta) frissítés is, amely egyedi élő háttérképeket tartalmazott. Az iOS 11.1 szinte minden általános problémát orvosolt, ami miatt ezidáig nem volt javasolt a frissítés, a 11.2-től is hasonló pozitív élményt várható majd.

Az új bétában:

 • a Számológép app animáció bugja javításra került, mostantól 1+2+3 nem 24 lesz
 • új Lejátszás alatt opciót vezettek be Apple TV számára a Vezérlőközpontban
 • a Kamera app új redesignolt ikont kapott
 • a Live Photo effektek új töltési animációt kaptak.

A főverzió frissítésről korábban rengeteget cikk született, beleértve az iPaden megjelent dedikált Dockot, a megújult Vezérlőközpontot. Az olyan kényelmi funkciókat is, mint az egykezes billentyűzet, a Wi-Fi megosztás, vagy az Automatikus telepítés. Ha kedvet kaptál a frissítésre, most már nem érhet nagy meglepetés, mint említettük a durva hibákat korábbi verziókban már orvosolta az Apple.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2 második bétája az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Frissítés:

Az iOS 11.2 második nyilvános béta után egyből meg is érkezett a watchOS 4.2, tvOS 11.2 és a macOS High Sierra 10.13.2 második, szintén nyilvános béta verzió. A frissítések az alábbiakat tartalmazzák:

watchOS 4.2

A watchOS új verziója hibajavítások, illetve teljesítményjavítások tartalmaz. Az új béta tartalma:

 • Elérhetővé vált az Apple Pay Cash funkció, de sajnos egyelőre ez még nem érint minket.

Az watchOS 4.2 minden Apple Watch modellre elérhető béta teszterként.

tvOS 11.2

Ez a szoftververzió a 4K HDR mód limitálásaira nyúj megoldást, amiről korábban részletesebben is beszámoltunk. Ennek a lényege, hogy egyes tévékészülékek a Dolby Vision színbeállítást csak alacsonyabb képfrissítés mellett támogatják. Az Apple TV 4K ebben az esetben tvOS 11.1 alatt automatikusan a magasabb képfrissítést alkalmazta rosszabb (HDR) színekkel. Ezzel a frissítéssel az Apple a felhasználókra bízza, hogy melyiket részesítik előnyben.

Az új béta tartalma továbbá:

 • visszakerült az Unwatched listázási nézet.

A tvOS 11.2 Apple TV 4K-ra és 4. generációs Apple TV-re is elérhető béta teszterként.

macOS High Sierra 10.13.2

A macOS második bétája egészen standard. Mindamellett, hogy kijavítja a bugokat és biztonsági réseket foltoz be, a teljesítményt is növeli.

A macOS High Sierra 10.13.2 ezekkel a Macekkel kompatibilis:

 • MacBook Pro – 2010 vagy újabb kiadás
 • MacBook – 2009 végi vagy újabb kiadás
 • MacBook Air –  2010 vagy újabb kiadás
 • iMac – 2009 végi vagy újabb kiadás
 • Mac Mini –  2010 vagy újabb kiadás
 • Mac Pro – 2010 vagy újabb kiadás

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!