imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11.2 ötödik nyilvános bétája


Alig bő egy héttel az is utolsó publikus béták megjelenése után befutott az iOS 11.2 legfrissebb nyilvános bétaverziója. Nézzük az újdonságokat!

Már két hónap telt el az iOS 11 éles rajtja után. Az friss rendszer a megannyi új funkció ellenére nem aratott osztatlan sikereket a felhasználók körében, a kezdeti gyermekbetegségek miatt döcögősre sikerült a rajt. Mostanra azonban az Apple orvosolta a legégetőbb problémákat az iOS 11.1-gyel, közben pedig folyamatosan érkeznek a 11.2 bétái is, további finomhangolásokkal.

A developer béta alapján kisebb frissítési csomagnak nézünk elébe, amit az Apple maga is úgy aposztrofált, mint különböző bugfixeket és fejlesztéseket tartalmazó frissítés, melynek mérete készülékenként változik, 50 MB körül.

Amint részletes információkkal rendelkezünk az update tartalmáról, cikkünket frissítjük.

A főverzió frissítésről korábban rengeteget cikk született, beleértve az iPaden megjelent dedikált Dockota megújult Vezérlőközpontot. Az olyan kényelmi funkciókat is, mint az egykezes billentyűzeta Wi-Fi megosztás, vagy az Automatikus telepítés. Ha kedvet kaptál a frissítésre, most már nem érhet nagy meglepetés, mint említettük a durva hibákat korábbi verziókban már orvosolta az Apple.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 11.2 ötödik bétája az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Az iOS 11.2 legfrissebb bétája mellett ahogy az lenni szokott, megérkezett tvOS 11.2 és macOS 10.13.2. ötödik bétája is, a watchOS 4.2 bétája egyelőre úgy tűnik most nem kapott frissítést.

Ha a készüléked nem található meg a fenti felsorolásban, de nagyon szeretnéd használni az újdonságokat, akkor érdemes elgondolkodni egy váltáson. A webshopban mind az iPadek, mind az iPhone-ok között találhatsz magadnak akciós modelleket, így most elég sok pénzt megspórolhatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!