imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11 kiadásra szánt verziója


Tíz béta után végre elérkeztünk az utolsó, Gold Master, vagyis GM címkével ellátott utolsó próbakörhöz. Ez már gyakorlatilag tökéletesen megegyezik majd azzal a változattal, amit hivatalosan is útjára indítanak majd a felhasználók körében, feltéve, hogy nem találnak benne addig hibát.

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Korábban megírtuk, hogy miért érdemes várni a frissítéssel, majd az első nyilvános béta megjelenésével külön cikket szenteltünk annak, hogyan rakhatjátok fel az iPhone-otokra már most a béta állapotban lévő iOS 11-et, sőt, azt is kiveséztük, hogyan lehet visszaállni korábbi verzióra.

Idén rekordmennyiségű béta szoftvert adott ki az Apple, ami egyébként nem azt jelenti, hogy súlyos problémák adódtak volna a fejlesztés során, hanem, hogy a legkisebb hiba kiküszöböléséig igyekeztek a lehető legtökéletesebbé formálni a rendszert. A sok munka végül meghozta gyümölcsét, elkészült az utolsó béta verzió, ami már annyira utolsó, hogy még a GM nevet is ráaggatták. Ez annyit tesz, hogy az Apple ezt a verziót szánja végleges kiadásra. Persze, ha felbukkan még valami hiba, akkor azt természetesen javítják majd.

Az utóbbi pár bétával már alig-alig érkeztek nagyobb változások, hiszen mostanra a tervezett funkciók nagy részét már belepakolták a rendszerbe, a hibák javát pedig már kiküszöbölték. Ennek ellenére ezúttal is akad pár említésre méltó kis apróság.

Például az Apple Watch appot megnyitva ezentúl már a tegnap bemutatott, harmadik generációs óra képe jelenik majd meg előnézetben. Könnyű lesz felismerni, a harmadik szériának már piros felületű a digitális koronája. További változás, hogy kicsit rendet raktak a háttérképeket illetően. Amellett, hogy bekerültek az új darabok (amiket már egyébként korábban kiszedtek a szivárogtatásból), három kivételével eltávolították az összes korábbit is. Így most leginkább retró, első iPhone-os és gumicukor színű OLED-villantó háttérképek között szemezgethetünk.

A rendszer úgy tűnik, minden eddigi bétánál stabilabban és fürgébben működik, illetve többé-kevésbé hozza az iOS 10 szintjét. Ez nem rossz, tekintve, hogy azt már lassan 15 hónapja csiszolgatják. A fentieket a benchmark tesztek is megerősítik, egymagos teljesítményben még kicsit alulmarad a 11 a 10 ellen, de többmagosban már most is veri. Nem mintha a benchmark sokat elárulna a valós használatról.

Érdekességképpen megjegyzendő, hogy ez a GM teljesen ugyanaz a GM, mint ami a hétvégén kiszivárgott, így aki le tudott csapni arra a lehetőségre, az most nem szorul frissítésre. Az iOS 11 végleges verzióját szeptember 19-én bocsátja majd útjára az Apple. Aki nem bír addig várni, az nyugodtan szedje le ezt a GM-et, nem fog csalódni.

A frissítés elérhető a public bétát használók számára is, nem csak a fejlesztőknek.

Apró, de annál fontosabb hír, hogy tegnap a Maces iTunes is jelentősen megváltozott. És végre a jó irányba! Mindenki, aki valaha is használni kényszerült az alkalmazást tudja, hogy az iTunes az évek során valami elképesztően nagy, átláthatatlan monstrummá nőtte ki magát. Úgy tűnik, ezt az Apple is belátta végre, és hiánypótlásként azonnali lépéseket tettek a probléma orvoslására.

Kezdésnek például kivették a komplett iOS App Store-t és a Ringtone szekciót az appból, így akinek telefonos alkalmazásra vagy csengőhangra fáj a foga, az a mobilján kell keressen a jövőben. Ami maradt, az igazából egy jól körülhatárolt média lejátszó és bolt, ahol zenéket, filmeket és sorozatokat élvezhetünk anélkül, hogy még másik 100 funkcióval is számolnunk kéne. Természetesen az iPhone szinkronizálását továbbra is vezényelhetjük majd innen, ha összekötöttük a telefont a géppel.

Az iTunes 12.7-es frissítése már mindenki számára elérhető.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!