imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 11!


Ez a nap is elérkezett! Először a WWDC-n, június 5-én mutatta be az Apple az iOS 11-et. A fejlesztői és nyilvános béták egész sora után most végre megjelent a végleges verzió, amit mindenki telepíthet az iPhone-jára és iPadjére.

Tudom, tudom, legtöbben csak a címet olvassátok majd el, és már rohantok is letölteni az új rendszert. Teljesen megértjük. Addig is viszont, amíg vért izzadnak az Apple szerverei, álljon itt pár sorban az iOS 11 legfontosabb újításainak listája, amolyan emlékeztető jelleggel.

Hozd ki a maximumot az iPadedből

Megkockáztatjuk, hogy az első iPadekre tervezett rendszer után az iOS 11 hozza el a legnagyobb változást a táblagépes felhasználói élményben. Az Apple mindent megtett annak érdekében, hogy az iPadekre nem csak mint otthoni, szórakoztató multimédiás eszközként tekintsünk, hanem akár mint munkaeszközre is. Az iOS 11 most egy hatalmas lépést tett ebbe az irányba. A Dock, a gesztusok, a Files app, a drag and drop és még sorolhatnánk, mind azt a célt szolgálja, hogy a maximumot hozhasd ki a táblagépedből.

AR, a szórakozás új formája

Az Apple (és még sokan mások is) úgy tekintenek most az AR és VR technológiákra, mint amelyek meghatározzák majd a jövő multimédia fogyasztási szokásait. Cupertinóban az AR mellett tették le a a voksot, ennek fényében pedig kiadtak egy új frameworköt is a fejlesztőknek, ARKit néven. Az utóbbi időben több ötletes elképzelést is láthattunk már a dolgot illetően, kíváncsian várjuk mit hoz a jövő.

Továbbfejlesztett Siri

Bár magyarul továbbra sem tud a virtuális asszisztens, de ha egyszer végre megtanul, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nagyon folyékonyan fog majd beszélni. Az Apple mérnökei látványos fejlesztéseket eszközöltek Sirin, aminek köszönhetően beszéde sokkal jobban hasonlít majd a természeteshez. Na, meg persze kapott pár új funkciót és fejlesztést is.

Fotózz és videózz, könnyedén

Aminek talán a legjobban fogunk örülni az iOS 11-ben, hogy a fényképeink és videóink egy most bevezetett, újfajta tömörítési eljárásnak köszönhetően megközelítőleg a felét foglalják majd a tárhelyünknek, mint iOS 10 alatt. Erről részletesebben itt írtunk. Ezen felül pedig érkezik egy rakat live fotó effekt és hasonló. Érdemes lesz majd felfedezni az új képességeket.

Megújult dizájn

Végül, de nem utolsó sorban ne menjünk el szónélkül amellett sem, hogy pár látványosabb külalakváltást is eszközöltek az iOS 11-ben. A legszembeötlőbb ezek közül minden bizonnyal a Control Center lesz, de például az új App Store is megér egy misét. Ajánlott még átpörgetni a Beállításokat is, hiszen pár menüpont itt is áthelyezésre került, illetve természetesen kerültek be új lehetőségek is.

Jó felfedezést!

Ha már túl öreg a készüléked a frissítéshez, érdemes lehet megfontolnod egy újabb modell beszerzését. Szerencsére most több iPad és iPhone is kifejezetten kedvezményes áron lehet a tiéd, nézz körbe a webshopban!

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!