imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Megjelent az iOS 12 tizenegyedik bétája


Hihetetlen ütemben görög tovább a béta vonat. Már kettővel azután járunk számozásban, hogy azt hittük, több változás már nem lesz. Tökéletesedik a rendszer, láthatatlan finomhangolások.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

A rendszer egyelőre csak béta státuszban érhető el, a hivatalos, nyilvános megjelenés őszre várható. Addig is a fejlesztők, illetve a vállalkozó kedvű felhasználók már próbálgathatják az újdonságokat. Ne feledjétek, a béta nem véletlenül béta: az egyes kiadások bugokat, hibákat és hasonló kellemetlenségeket rejthetnek magukban, így a napi használatban lévő készülékre csak fokozott óvatossággal, saját felelősségre ajánlott telepíteni.

Újdonságokkal kapcsolatban ismét meg vagyunk lőve, egész egyszerűen mostanra már nem igazán lehet észrevenni semmi látható dolgot, amivel a legújabb béta érkezett. Ettől függetlenül persze biztosan történt valami, épp csak nem lehet észrevenni.

Több fajta olvasata lehet ennek. A pozitív énem azt mondja, ez a rengeteg, csak finomhangolásokat tartalmazó béta remek előjele annak, hogy az iOS 12 egy végletekig lecsiszolt rendszer lesz, a legkisebb hibák nélkül, végtelen stabilitással.

Szkeptikus énem viszont még emlékszik rá, hogy tavaly ugyanilyen lelkesedéssel írtunk hasonlókat, aztán mi lett belőle, ugye… A sok béta, és a láthatatlan újdonságok jelenthetik azt is, hogy ez a rendszer bizony még mindig nincs kész, még mindig van mit csinálni rajta kiadás előtt.

Hogy melyik verzió lesz érvényes, természetesen nem tudhatjuk. Bízzunk benne, hogy előbbi, márcsak azért is, mert már az első béta óta meglehetősen stabilra sikerült az iOS 12. Újdonságokat összefoglaló videóval sem szolgálhatunk idén, hiánypótlásul itt van egy, ami több mint száz iOS 12 újdonságot magába foglal.

A frissítés mindenki számára elérhető, aki részese a béta programnak, rendelkezésre áll a publikus verzió is, amiből sorban a kilencediket keressétek. Ahogy az lenni szokott, az iOS 12 mellett a többi operációs rendszer is kapott frissítést, így aki azokon is bétázik, nézzen rájuk.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!