imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 8.2!


Nem meglepő módon az Apple Watch bemutatása mellett tegnap este megjelent az iOS legújabb frissítése, az iOS 8.2 is. Nagyon radikális változásokat nem hoz az új verzió, a legfontosabb talán, hogy  megjelentek az Apple Watch-csal kapcsolatos funkciók, emellett néhány javítást tartalmaz a frissítés.

Megérkezett az iOS 8.2-es verziója, aminek első számú újdonsága, hogy tartalmazza az Apple Watch használatához szükséges komponenseket is, vagyis megjelent az Apple Watch alkalmazás. Ha pedig lesz óránk, és párosítjuk az iPhone-unkkal, megjelenik a Tevékenység alkalmazás is, amiben az edzéseinket követhetjük nyomon.

iOS 8.2 Apple Watch

A változások között van az Egészség alkalmazás vérfrissítése is, abból a szempontból mindenképp, hogy ismét képes vezetni a vércukorszintet. Két mértékegység közül választhatunk, mg/dl és mmol/l. Ezen kívül a különböző mérhető adatokhoz egy rövid leírás is került, hogy egyértelmű legyen, mit is mutat meg az adott érték, valamint más gyártók alkalmazásaiból is hozzáadhatók és megjeleníthetők edzésadatok.

Az Apple szerint növelték a stabilitást a Mailben, a Térképek Flyover funkciójával kapcsolatban, illetve a Zene appban. Elvileg a VoiceOver pontosságán is javítottak, illetve fejlesztették a Made for iPhone hallókészülékekkel való csatlakozást. Ígéretük szerint számos bugot is sikerült javítani, például a Térképek elmentett helyeivel kapcsolatban, illetve egy üzenetre küldött gyors válasznál előfordult, hogy az utolsó szó esetében nem működött az autocorrect.

Megjavították a sokakat idegesítő naptár-bugot is, vagyis hogy a bejegyzések hajlamosak voltak GMT időzóna szerint megjelenni. Ezen kívül eltüntették azt a hibát, hogy Bluetooth-kiahongosítóknál nem volt hang amíg nem fogadtuk a hívást, valamint pár Exchange-kompatibilitással kapcsolatos funkción is javítottak. A következő frissítés egyébként a hamarosan érkező iOS 8.3 lesz új Siri-nyelvekkel, új emojikkal és egyebekkel. A javítások teljes listája:

iOS 8.2 release notes

Az iOS 8.2 szokás szerint a legegyszerűbben a Beállítások / Általános / Szoftverfrissítés menüponton keresztül tölthető le, mérete 4-500 MB körül mozog. Persze továbbra is lehetőségünk van az iTunesra csatlakoztatva is frissíteni az iPhone-unkat, iPadünket vagy iPodunkat.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér. A szerverek ilyenkor lassúak lehetnek, ha nem indul el a letöltés vagy nagyon akadozik, ne ess kétségbe, próbálkozz inkább holnap reggel.

Az iOS 8.2 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, ötödik generációs iPod touch.

iOS 8-kompatibilitás

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!