imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 9.0.1


Ahogyan az lenni szokott, egy héttel az iOS 9 első verziójának megjelenése után megérkezett az apróbb javításokat tartalmazó iOS 9.0.1 is. Szerencsére most nem ismétlődött meg a tavalyi, iOS 8.0.1 megjelenéshez köthető fiaskó.

Mint ahogyan az lenni szokott az ilyen apróbb frissítéseknél, új funkciókra nem kell számítanunk, inkább olyan hibákat javít az új verzió, amik a végleges változatban benne maradtak annak idején, és elég idegesítőek ahhoz, hogy ne lehessen megvárni velük az iOS 9.1 megjelenését. Nézzük, mit tartalmaz a csomag a hivatalos leírás szerint:

Ez a frissítés többek közt a következő hibajavításokat tartalmazza:

  • Kijavít egy hibát, amely miatt a a frissítés után a felhasználók nem tudták befejezni a beállítási asszisztenst
  • Kijavít egy hibát, amely miatt néha a jelzések és időzítők nem voltak lejátszva
  • Kijavít egy hibát a Safariban és Fotókban, amely miatt a szüneteltetett videó megállított képe torzan jelenhetett meg
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a profillal beállított egyéni APN-t használó felhasználóknál megszakadhat az adatkapcsolat

Ezek közül az első és az utolsó a cikkeink alatti hozzászólásokból ítélve viszonylag gyakran előforduló hiba, a második pedig a jó öreg „nem csörög az ébresztő” bugra ad megoldást, ami gyakorlatilag minden új iOS-verzióban megjelenik valamilyen formában, szerencsére én például nem futottam bele most. Mint ahogy a harmadikba sem, bár szerintem az utóbbi egy hétben nem is játszottam le videót.

A frissítés mérete elenyésző, egy iPhone 6 esetében 35 MB, tehát pillanatok alatt letölthetjük és telepíthetjük. Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 9.0.1 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, ötödik és hatodik generációs iPod touch.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!