imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iOS 9.0.2!


Ugyan ma leginkább mindenki az OS X El Capitan megjelenését várta, az Apple az asztali operációs rendszer frissítése előtt bedobta a soron következő apró iOS verziót is. Az iOS 9.0.2 szokás szerint kisebb hibákat hivatott javítani.

Egy héttel az első iOS 9-frissítés után tehát befutott a második is, az iOS 9.0.2, mely az olyan további hibákat javítja, amivel az Apple nem akarta megvárni a nemsokára érkező iOS 9.1-et. Az iOS 9.0.2 az alábbiakat tartalmazza:

  • Kijavítja az alkalmazások mobiladat-használata be- és kikapcsolásának problémáját
  • Megold egy problémát, amely megakadályozta az iMessage aktiválását néhány felhasználó esetén
  • Megold egy problémát, amely miatt megszakadhatott az iCloud biztonsági mentés kézi biztonsági mentés indítása után
  • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a képernyő nem megfelelően fordult el értesítések érkezésekor
  • Növeli a Podcastok stabilitását

Ebből az elsőbe a hozzászólásokból levonható tapasztalatok alapján többen is belefutottak, szerencsére nem kell tovább várakozniuk a javításra. A második Handrasnak okozott kellemetlenségeket közülünk, én pedig a negyedikbe futottam bele rendszeresen, amikor Worms 3 közben akartam iMessage-ekre válaszolni. A fentieken kívül egyébként az úgynevezett „lock screen bypass” hiba is javításra került.

A frissítés mérete kicsit nagyobb lett mint az iOS 9.0.1 esetében, 70-80 MB környékére is hízhat, de még mindig nem olyan vészes, mint néhány korábbi esetben. Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 9.0.2 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, ötödik és hatodik generációs iPod touch.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!