imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az iTunes 12.5.1


Tegnap este megjelent az iOS 10, a watchOS 3 és a tvOS 10 is. Az iOS 10 számtalan újdonsága közül az egyik az átalakított Zene alkalmazás volt, nem meglepő tehát, hogy a Maceken futó iTunes is megkapta az új felületet.

Az Apple Music meglehetősen sikeres szolgáltatás, legalábbis a számok ezt mutatják: alig több mint egy év alatt 17 millió fizetős felhasználót sikerült összegyűjteni, ami annak tükrében szép eredmény, hogy a Spotifynak ehhez több mint 4 évre volt szüksége. Ettől függetlenül persze sokan kritizálták a megújult Zene alkalmazás felületét: túlzsúfolt, nehéz megtalálni a dolgokat, nem logikus, és nem igazán illik az Apple-höz.

iTunes 12.5.1

Nos, Cupertinóban meghallgatásra találtak a kérések, és az iOS 10-ben teljesen áttervezték a Zene appot. Még sokkal kevésbé hasonlít a megszokott Apple-dizájnra, én egyelőre szokom, most azt mondom, hogy a régi jobb volt. Az tény, hogy az új felület nagy, kontrasztos, gigafeliratok mindenhol. Mivel egységesnek kell lennie, ezért az iOS-frissítés mellett tegnap az új iTunes 12.5.1 is megjelent, még OS X El Capitanra, hiszen a macOS Sierra csak jövő héten érkezik – természetesen a bétát használók is elérhetik az új iTunest, sőt, őt a Sirivel is vezérelhetik az appot.

iTunes 12.5.1

A változásokat a Zene fül alatt kell keresni. Hatalmas képeket és albumborítókat láthatunk, fehér alapon vastag fekete feliratokkal, azt biztos, hogy kiüti a szemünket, nehéz nem észrevenni, hogy épp merre járunk. A For You fül alatt a nekünk ajánlott zenékkel találkozhatunk. Egyből két válogatás köszönt: egy a kedvenceink alapján összeállított, egy pedig az érdeklődési körünknek megfelelő új zenéket tartalmaz. Alattuk lejátszási listákat és albumokat találhatunk.

iTunes 12.5.1

A Browse fül alatt keresgélhetünk az új zenék között. Az oldal tetején néhány kiemelt megjelenéssel találkozhatunk, alattuk pedig az éppen legnépszerűbb dalok listáját láthatjuk. Nekem egyébként ez a megújult Browse felület tetszik a legjobban, aláírom, hogy ez sokkal átláthatóbb lett. Megnézhetjük a mostanában frissült vagy kiadott, Apple által összeállított lejátszási listákat is, böngészhetünk a videók között, a toplistáknál pedig láthatjuk az aktuálisan legnépszerűbb dalokat, albumokat és videókat.

iTunes 12.5.1

A Connect nem csak az iOS-ben, de az új iTunesban is sokkal kisebb hangsúlyt kapott, kijelenthetjük tehát, hogy az Apple-nek ismét nem nagyon jött be ez a közösségi dolog. Eltűnt a külön fül, a For You menüpont alá száműzték az előadók által üzemeltetett közösségi szolgáltatást. Az iTunes 12.5.1-et szokás szerint a Mac App Store-ból tudjuk letölteni a frissítések résznél.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!