imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az OS X El Capitan 10.11.1


Befutott az Apple három hete megjelent új asztali operációs rendszere, vagyis az OS X El Capitan első frissítése, 10.11.1 verziószámmal. Az új verzió a vadiúj emojik mellett apróbb hibajavításokat tartalmaz, és természetesen ingyenesen letölthető a Mac App Store-ból.

A frissítésben a legszembetűnőbb változás a több mint 150 új emoji-karakter megjelenése, melyek az Unicode 7 és Unicode 8 szabvány alapján kerültek a rendszerbe. Az Apple régi adósságát törleszti ezzel, különös tekintettel a „fordított kéz kinyújtott középső ujjal” elnevezésű rajzocskával. Igen, mostantól mindenkinek gondtalanul bemutathatunk, aki OS X 10.11.1-et, iOS 9.1-et vagy watchOS 2.0.1-et használ!

Új emojik

Az Apple megjegyzései között a lista elején áll az a javítás, miszerint mostantól gördülékenyebb lesz a frissítés az új rendszerre, ami valljuk be, nem egy lényegtelen momentum. A 10.11.1 elvileg javítja a néhány felhasználó által a Microsoft Office 2016 for Mac csomag szoftvereinek futtatása során tapasztalt hibákat. A Microsoft korábban úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak a hiba javításán, illetve frissítéseket is kiadtak azóta, de ez alapján úgy tűnik, az Apple oldalán is volt valami bibi.

Az új El Capitan-verzió a Mail problémáit is megpróbálja orvosolni, nevezetesen az eltűnő kimenő szerverek rejtélyét, valamint a nem megjelenő fiókok és e-mailek jelenségét. Arról sajnos nem esik szó, hogy többek által tapasztalt, a törlés során felmerülő anomáliákat sikerült-e megszüntetni, ezt mindenkinek magának kell majd kitapasztalnia – nekem sajnos megmaradt a probléma.

Ha valakinek korábban hajlamosak voltak furcsán viselkedni – vagy ne adj isten egyenesen sztrájkolni – a különböző audio pluginek, fellélegezhet: az Apple javította a hibát, emellett a VoiceOver megbízhatóságán is növeltek.

OS X El Capitan 10.11.1

A frissítés természetesen szokás szerint a Mac App Store-ból tölthető le. A csomag mérete géptípusonként változhat, de nagyjából 1,2 GB körüli fájlra számítsunk. A telepítés nem jár adatvesztéssel, de a nyugodt este érdekében azért érdemes egy Time Machine biztonsági mentést készíteni mielőtt belecsapunk a lecsóba.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!