imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent az OS X Yosemite 10.10.2


Az Apple az este folyamán az iOS 8.1.3 frissítés mellett – mondhatni majdhogynem szokás szerint – elérhetővé tette az OS X Yosemite soron következő nagyobb frissítését, mely értelemszerűen a 10.10.2 verziószámot kapta.

A frissítést a megszokott módon, vagyis a Mac App Store-on keresztül lehet telepíteni. Sok új funkcióra nem kell számítani, a 10.10.2 főleg a hibajavításokra és biztonsági frissítésekre koncentrál. Az elérhető frissítésre a Yosemite egyébként az alma menüben is felhívja a figyelmünket.

OS X Yosemite 10.10.2

A 10.10.2 elvileg megjavítja a Yosemite idegesítő Wi-Fi bugját, bár az Apple ugyanezt ígérte a 10.10.1-nél is. Nekem azóta amúgy nem volt Wi-Fi gondom (kopp-kopp), de a különböző netes fórumokon előforduló hozzászólások alapján azért nem mindenki volt ilyen szerencsés. Ezen kívül a Safari sebességén és stabilitásán is javítottak.

Befoltozták azt a biztonsági rést, hogy a Spotlight betöltötte az e-mailekben található távoli tartalmakat abban az esetben is, ha amúgy ezt a funkciót kikapcsoltuk – így például a spamekben található trackereket már nem aktiválja egy keresés. Ezen kívül a Google Project Zero által felfedezett, „Thunderstrike” névre keresztelt rést is javították, ami elméletben lehetővé tette, hogy a Thunderbolt porton keresztül kártékony kódot juttassanak a Macünkre.

OS X Yosemite 10.10.2

Ha valaki problémát tapasztalt Bluetooth-fejhallgatók használata és videók nézése közben – nevezetesen, hogy nem volt szinkronban a kép és a hang – az is megnyugodhat a továbbiakban. Elvileg VoiceOver funkció két hibáját is megoldották, valamint mostantól az iCloud Drive-ban tárolt tartalmakat is böngészhetjük a Time Machine biztonsági mentésekben. Ha pedig az kergetett őrületbe valakit, hogy a beviteli nyelv véletlenszerűen megváltozott, annak mostantól nincs oka ütlegelnie szegény gépét.

A frissítés mérete pontos modelltől függően változhat, de nagyjából egy 400-500 MB csomag letöltésére kell számítani. Elképzelhető, hogy az első roham miatt lassabbak a szerverek, de ha be van kapcsolva a frissítések automatikus letöltése, akkor nyugodtan várjuk meg amíg szól az OS X, hogy a 10.10.2 telepítésre készen áll.

Majd elfelejtettem: kíváncsi vagyok, hogy a jó öreg, Dockon megmaradó letöltés utáni csík bugot javították-e. Ha valaki a 10.10.2 telepítése után is tapasztalja a hibát, nyugodtan ossza meg a hozzászólásokban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!