imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a Mario Run iPhone-ra!


Az Apple Keynote-on jelentette be a Nintendo, hogy beszáll a mobiljáték fejlesztésbe és megjelenteti első játékát iOS-re, a Mario Runt. Már nagyon vártuk és most végre megérkezett. Lássuk milyen a játék.

2016-09-07-160424

 

Akik játszottak / játszanak Nintendo játékokkal, azoknak nem kell bemutatnunk a legendás Super Mario játéksorozatot. A Nintendo 1985-ben adta ki a legelső Super Mario Brost. A játékot, amelynek középpontjában az olasz vízvezeték-szerelő Mario áll. A játék során a kék kantáros, piros pólós ürge testvérével Luigival próbálja megmenteni szerelmét, Barack Hercegnőt.

A játék óriási sikert aratott, így sorra készültek folytatások. Ez az első alkalom, hogy telefonos játék formájában játszhatunk Super Marióval, vagyis a Mario Runnal. Letölthető iPhone-ra és iPadre.

Három hónap várakozás után végre megérkezett iOS-re is!

A Mario Run egy „endless runner” játék, tehát folyamatos mozgásban van a karakter, mozgásának az irányát suhintásokkal tudjuk kontrollálni.

SuperMarioRunHP

A játékban különböző akadályok és ellenségek leselkednek a „bajszos vizesre”, feladatunk ezeket elkerülni és az érméket összeszedegetni. Mario koppintásra képes ugrani és olyan magasra, amilyen hosszan megérintjük a kijelzőt. Ez kulcsfontosságú lehet abban is, hogy minél magasabb pontszámot érjünk el. A játék könnyedén, egy kézzel játszható. Általánosságban elmondható, hogy a runner játékok inkább iPhone-ra, mint iPadre valók.

A pályák fokozatosan erősödnek, egyre nehezebb és nehezebb pályákkal találjuk magunkat szemben. Minden szintet egy adott időn belül kell teljesíteni, miközben a lehető legtöbb pontot szerezzük azzal, hogy minél több érmét szedünk össze. A szokásos „máriós érzést” a Nintendo megfejelte egy teljesen új játékmóddal, ami egy mulitplayer csata mód, amit a játékban Toad Rallynak hívnak.

mobile_supermariorun_ipadpro_screenshot-only_05

Először is választanunk kell egy másik játékost, mondjuk az egyik haverunkat. A játék lényege, hogy adott körön felülmúljuk a másikat. Nem real-time, hanem egymást követő játszmákról van szó. Tehát nem kell folyamatosan elérhetőnek lennünk. Ha új pontszámot ért el az ellenfelünk, akkor megmutathatjuk neki, hogy ki a faszagyerek. Ha sikerült megdönteni a rekordját, akkor folytatódik a cica harc. Addig nyomhatjátok, amíg meg nem unjátok.

Az nyer, aki a legtöbb érmét, illetve a legtöbb “gombafejűt” tudta összegyűjteni. Egyébként akár figyelemmel is kísérhetjük az ellenfelünk játékát. Úgynevezett szellem módban megnézhetjük, hogy hol és miket gyűjtögetett össze. Ha sikerült diadalmaskodnunk, akkor a megszerzett gombafejű inasok beköltöznek a Gomba Királyságba.

Egy másik eleme a játéknak, hogy az összegyűjtögetett pénzérmékből folyamatosan bővíthetjük a Királyságunkat. A Toad Rally végén megjelenik Toadette, Toad húga és megmutatja, hogy ki a végső győztes.

A Mario Run ingyenesen letölthető az App Store-ból, azonban néhány pálya letolása után alkalmazáson belüli vásárlással 10 dollárt kell fizetnünk érte, ha tovább szeretnénk játszani vele. Egyelőre csak iOS-re érhető el, Androidra csak 2017-ben várható majd.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!