imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Megjelent a Skype 8.25 Mac-re


A Microsoft tegnap kiadta ismert multifunkcionális alkalmazásának legújabb változatát, amely egyben főverziószám-ugrást is jelent. Sok újdonság, a frissítés erősen ajánlott.

Noha mi itt az irodában kifejezett megváltásként éltük meg, amikor végre-valahára áttértünk Skype-ról a natív iMessage + FaceTime kombóra, sok felhasználótársunk sajnos nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy csak és kizárólag Apple-ösök vegyék körbe a munkahelyen. Marad tehát a WhatsApp, Viber, Skype és társaik, amikkel ugyan alapvetően nincs sok baj, de azért mégiscsak elegánsabb az előretelepített, tökéletesen optimalizált megoldások használata.

Egy szó, mint száz, a lényeg, hogy egy Skype főverziószám-ugrás rengeteg mindenkit érinthet. Márpedig tegnap erre került sor. A 8.25 újításai közt szerepel többek közt a HD videó hívás és képernyőmegosztás – akár 24 résztvevővel, felhasználók megemlítése @-cal chatbeszélgetésekben, szintén chates médiagalériák, fájlmegosztás 300 megabájtig, reakciók és hasonlók.

A Microsoft azt ígérte, hogy a nyár folyamán emellé még társulnak majd olyan funkciók, mint az olvasási nyugták küldése, a beszélgetések rögzítési lehetősége vagy az end-to-end titkosított magántársalgások. Egész korrekt kis funkciólista.

A vállalat külön felhívta rá a figyelmet, hogy mindenkinek érdemes frissítenie, hiszen a korábbi 7-es verzió (aka. Skype classic) ezév szeptember elsejétől nem fog tovább üzemelni.

FRISSÍTÉS: A cikk egy korábbi verziójában tévesen szerepelt a 8.0-ás változat, abból az okból kifolyólag, hogy a Microsoft eredeti blogposztjában ezzel a verziószámmal illette a frissítést. Úgy látszik tehát ők sem voltak egészen tisztában a számokkal, mindenesetre mi most javítottuk a cikket, a 8.25-ös a Skype új verziója.

Forrás: TechCrunch

Ha te vagy az az irodában, aki miatt minden Mac-es kollégád kénytelen Skype-ot használni, fontold meg egy Mac beszerzését. Most az iSTYLE-ból akár 24 hónapos, 0% THM-es részletre elviheted bármelyik gépet.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!