imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megjelent a VVVVVV játék iOS-re


Terry Cavanagh független fejlesztő legendás platformer játéka, a VVVVVV ezentúl iOS-en is játszható. Akik próbálták a Super Hexagont vagy a Maverick Bird-öt, azok tudják mire számíthatnak: remek játékmenet, múltidéző grafika, chiptune zene és természetesen olyan nehézségi fok, hogy a Flappy Bird csak pislog.

A VVVVVV főszereplője Captain Viridian, aki űrhajójával egy veszedelmes dimenziós interferencia kellős közepébe csöppent és ennek nagyon nem örül. Bánatát tetézi, hogy legénysége szétszóródott a viszontagságok következtében, így útnak indul, hogy összeszedje a csapatot és lehetőség szerint erre a fránya dimenziós interferencia dologra is találjon valami megoldást.

A játékban rendhagyó módon ugrani nem tudunk, de aggodalomra nincs ok: a gravitáció irányát változtatva átjuthatunk a legkomolyabb akadályokon is. Persze hamar kiderül, hogy Terry Cavanagh hírhedt vonzalmát az eszeveszetten nehéz játékokhoz itt is igyekezett kiélni. Szerencsénkre a pályák nem teljesíthetetlenek, számos checkpoint és végtelen próbálkozási lehetőség teszi valamelyest reménytelivé a küldetést.

VVVVVV_screenshot

A VVVVVV 2010-es eredeti megjelenésekor számos díjat besöpört, és a kritikusok szinte kivétel nélkül lelkesen fogadták. A pályák végig változatosak, meglepő és ritka egy platformer játéknál, hogy egyáltalán nincsenek benne töltelék pályák. Így tehát az emberfeletti kihívásért cserébe egy igényes és kreatív játékot kapunk, aminek újabb részeiért megéri megküzdeni. Aki csak egy kellemesen könnyű játékon szeretne végigrohanni, az véletlenül se próbálja ki a VVVVVV-t, de aki nem fél a saját idegeivel játszani, annak felejthetetlen kaland lesz.

A VVVVVV-t a mai naptól lehet letölteni az App Store-ból, az ára €2,69. Ízelítőnek pedig álljon itt ez a videó, amit Schaffer “Angelday” József, a Plastik média szerzője készített a VVVVVV Mac-es verziójáról és az azzal kapcsolatos megpróbáltatásairól.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!