imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Megjött az első megbízhatónak tűnő iPhone SE utód render


A felhasználói álmok helyett inkább a realitást tükrözi, megbízható forrás áll mögötte, részleteket is közöl és még így is a legjobban fogyó okostelefon lehet 2020-ban. Ez az iPhone SE 2. Vagy iPhone 9. Vagy ahogy majd nevezik…

Az iPhone SE következő generációját már nagyon régóta várjuk, annyira, hogy mostanában szinte minden nap érkezik ezzel kapcsolatban 1-1 hír. A várhatóan tavasszal érkező új “jóárasított” iPhone után itthon és a régiónkban nyilván nagyobb a várakozás, mint nálunk pénzügyileg jobb helyzetben álló országokban.

Nos, a legújabb render már nem igazán fan-fiction, vagyis felhasználói álom. Sokkal inkább egy eddig a piacon megbízható forrás, @OnLeaks jelenlegi tudása alapján készült terv. A Twitteren a jövő technológiáinak idő előtti szellőztetésére szakosodott szakértő szerint így fog majd kinézni a készülék.

Röviden megfogalmazva az iPhone 8 utódját kapjuk majd, de az 5s-6 hibrid iPhone SE-hez képest itt most azért nagyobb lesz a fejlődés. A külső alapvetően marad (így már meglévő gyártósorokat kell leporolni és nem kell költeni új gépek tervezésére és gyártására), ám az iPhone 8 7,3 mm-es vastagságához képest 7,8 mm-re duzzad majd, a kiálló kamerával együtt pedig 8,6 mm lesz a legvastagabb pontjánál.

Ez a több hely elsősorban azért fontos, mert így bekerülnek majd az iPhone 8 óta rengeteget fejlődött akkumulátorok. Ha sikerül egy iPhone 11 aksit bepakolni, akkor bőven elmehet 2-3 napot normál használattal, ami ütős lenne.

A legnagyobb változás külsőre talán a hátlap lehet: a korábban megszokott fényes felület helyett a rendereken matt szín látható. Ha ez az iPhone 11 Pro anyagából készült hátlpot jelentene, az maga lenne a jackpot, valami elképszető, hogy mennyire nem karcolódik ez az anyag még közel fél év intenzív tok nélküli használat és bemutatók (sűrűn karcolgatom kulccsal és késsel prezentációs jelleggel) után sem.

Maradna az egy kamera, ám ez a képen inkább az iPhone XR vagy iPhone 11 kamerájához hasonlít, ami azért egy komolyabb javulás az iPhone 8-hoz képest. Nem egy iPhone 11 Pro szint, de a mindennapok képeihez megfelelő, és az iOS legújabb megoldásaival remek képeket készíthetsz vele.

Belül pedig @OnLeaks szerint majd ugyanúgy az A13 Bionic processzor hajtja a készüléket, ahogy azt a jelenlegi legújabb zászlóshajó modellekben teszi. Ez egy rendkívül nagy teljesítményű chip, ami a gyorsaságot a korábbiaknál lényegesen kevesebb energiafogyasztással éri el. Ha ennek csak egy 4,7″-es LCD kijelzőt kell majd hajtania, az tényleg egy igazi zseboroszlánt vetít előre.

Összességében elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek iPhone-jainak egy olyan összelegózott verzióját vetíti előre ez a render, amivel elégedettek lehetünk. Igen, egy kisebb, korszerűtlenebb kijelzővel érkezik majd, és egy szerintem jobb, ámde némileg megosztó Face ID helyett egy nosztalgikus, ám a mai napig korszerű Touch ID-val notch nélkül.

Ellenben ez a készülék erős lehet, gyors, a mai igényekhez képest kifejezetten kis méretű, és az elődeihez képest hosszabb használatot engedhet majd meg. Vagyis egy újabb jövőálló készülék, ami elérhetőbb áron érkezhet. Ez persze egy fontos szempont. Ha 200 ezer forint környékénél nem lesz drágább az induló ára, akkor boldog leszek. Ha pedig az elődjéhez hasonlóan 399 dollárról indul majd, akkor repkedhetünk a boldogságról.

Forrás: iGeeksBlog

Szerinted ésszerű kompromisszum lenne egy ilyen iPhone SE utód? Mit hiányolsz belőle?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!