imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megkínozták az iPhone SE-t


Azt már tudjuk, hogy az iPhone SE teljesítménye elég meggyőző – ez egyáltalán nem meglepő annak tükrében, hogy a belseje tulajdonképpen megegyezik az iPhone 6s belsejével, vagyis A9 processzort és 2 GB memóriát kapott. De mennyire strapabíró a régi köntösbe bújt új 4″-es iPhone?

A SquareTrade egy amerikai cég, amely biztosítást kínál különböző okostelefonokra, táblagépekre, számítógépekre és egyéb elektronikai cikkekre. Ehhez természetesen érdemes tudniuk, hogy mennyire bírják a strapát az egyes készülékek, így rendszeresen tesztelik az új telefonokat – most az iPhone SE-re került a sor, melyet a testvéreivel, az iPhone 6s-sel és az iPhone 6s Plusszal hasonlítottak össze.

iPhone SE

Először is a jó öreg vízbe merítéssel kezdték. Ebben a tesztben másfél méter mély vízbe helyezik a készülékeket, majd megnézik, hogy mikor adják be a kulcsot. Az iPhone SE esetében a hang azonnal elszállt, maga a készülék pedig kevesebb mint egy perc alatt működésképtelenné vált. Összehasonlításképpen: a tesztben részt vevő iPhone 6s 30 perc alatt csak megnémult, de egyébként működött tovább, az iPhone 6s Plus 10 perc után ment tönkre az iPhone SE-hez hasonlóan. A SquareTrade következtetése: az iPhone SE messze a legkevésbé vízálló iPhone, de persze a többiek sem azok, leginkább kisebb baleseteket élhetnek túl.

Ezután következett a „centrifuga-teszt”, amiben egy dobozba zárják szegény telefonokat, majd 30 másodpercig forgatják a dobozt, így össze-vissza ütik magukat. Az iPhone SE jól bírta a strapát, mindössze a sarkain lehet felfedezni kisebb sérüléseket. Az iPhone 6s gyakorlatilag egy karcolás nélkül megúszta a kalandot, míg a nagy testvér iPhone 6s Plus kijelzője sajnos összetört a kínzás során.

iPhone SE

Az ejtéstesztben 1,8 méterről ejtik betonra a készülékeket. A „pofáraeséses” tesztben (vagyis amikor a kijelzőre érkezik a telefon) egyik versenyző sem teljesített túl jól: mindegyikőjük kijelzője összetört, bár mindegyik használható maradt, ha valaki nem félti az ujjbegyeit az icipici üvegszilánkoktól. Ugyanebből a magasságból a sarkukra ejtve is tesztelték az iPhone-okat. Az iPhone SE kijelzője az ötödik becsapódás után adta meg magát, összetört, és elkezdett elválni a hátlaptól, a tizediknél pedig majdnem teljesen kettévált a készülék. Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus túlélte mind a tíz sarkokra ejtést, csupán kozmetikai sérüléseket szereztek.

Végül pedig a roppant népszerű hajlításteszt következett, ami az iPhone 6 megjelenése óta képzi szerves részét a hasonló teszteknek. A vastagabb ház ellenére az iPhone SE 72,6 kilogrammos terhelés után szerzett maradandó sérüléseket (vagyis hajolt meg), az iPhone 6s esetében ez az érték 77,1 kg, az iPhone 6s Plusnál pedig 81,7 kg volt. Az iPhone SE 80,7 kg-nál adta meg magát végleg. A vastagabb ház tehát nem jelent feltétlenül erősebb kialakítást, úgy tűnik, a 7000-es sorozatú alumíniummal nehéz versenyezni.

Íme a videó:

Forrás: MacRumors.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!