imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Meglepetés: frissült a MacBook Pro!


Az erősebb 13″-es és 15″-es gépek még erősebbek lettek. A design maradt, viszont a billentyűzeten javítottak. Megérkeztünk a 8 magos MacBookok világába!

Azt gondoltuk, mára csak az OTP-s Apple Pay lesz a bréking news, és egész nap erre a témára fókuszáltunk. Ezért teljesen váratlanul ért minket (és nagyjából mindenkit a tech világban), hogy az Apple az elmúlt percekben frissítette a MacBook Pro kínálatát. Elvégre nemsokára kezdődik a WWDC, és az elmúlt években ez alatt történtek az ilyen frissítések.

Ne gondoljunk hatalmas ráncfelvarrásra, hiszen maradt a 2016 óta követett design, ellenben az erőgépekre szomjas Pro felhasználók kicsit örülhetnek. Tom Boger, a Mac hardveres marketing csoport vezetője az alábbiakat írta az Apple hivatalos bejelentésében:

Legyen szó éppen diplomázó egyetemistákról, fejlesztőkről, akik a legszuperebb appokat írják vagy vágókról, akik játékfilmeket készítenek, lenyűgöző számunkra, hogy felhasználóik mire képesek egy MacBook Pro segítségével. Mely most az új 8 magos processzoral, a lélegzetelállító Retina kijelzővel, szupergyors tárhellyel és egész napot kibíró aksival, macOS-t futtatva továbbra is a világ legjobb pro notebookja. Már alig várjuk, hogy vásárlóink kezébe adhassuk és meglássuk, mire képesek vele.

A legnagyobb, és valójában egyetlen lényeges változás az új MacBook Prókban az a fent említett processzor. Az Intel 8. és 9. generációs processzorai kerültek be. A két új 13″-es modelbe 8. generációs négymagos Intel Core i5-ök kerültek, míg a két 15″-esbe 6 magos Intel Core i7, illetve 8 magos Intel Core i9 processzorok. A nyolcmagos az Apple adatai alapján kétszeres teljesítményt nyújt a négymagos társához képest, és még a 6 magosnál is 40%-kal többet.

A 13″-es modellek itthon bruttó 679 900 és 759 900 forintért kerülnek forgalomba, míg a 15″-esek közül a 6 magos bruttó ára 899 900 forint, a 8 magosé 1 059 900 forint lett.

A külsőben csak a billentyűzet terén változtattak. Ugyan az Apple szerint már megoldották a Butterfly billentyűzet korábbi problémáit, most mégis változtattak az egyik anyagon. Ezzel ígéretük szerint kevesebbszer fordul majd elő dupla vagy elvétett leütés. Ezzel egyébként már a Butterfly billentyűzet negyedik generációjánál járunk. Azt nem tudjuk, hogy siker esetén más MacBookokba is bevezetik-e.

Összességében egy igen visszafogott frissítésről beszélhetünk. Az erősebb gépeket kinézőknek jól jöhet, mert így olcsóbbak lettek az upgrade-ek a CTO opcióknál. Akik viszont nagyobb változásra vágytak, azoknak csalódnia kell egyelőre. Habár volt már hír 16,5″-es MacBook Próról is, az volt a valószínűbb forgatókönyv, hogy ha jön is, akkor is csak jövőre. A WWDC-n ezek után leginkább az új Mac Pro és a saját monitor bemutatását várhatjuk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!