imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megnyílt Ázsia legújabb Apple Store-ja


Múlt hét előtti héten már írtunk róla, hogy hamarosan új Apple Store nyílik Kínában, az Alibaba vezérigazgatója, Jack Ma szülővárosában, Hangcsuban. A West Lake Apple Store – mely a városban található tóról kapta a nevét – helyi idő szerint szombaton reggel meg is nyitotta kapuit az első vásárlók és látogatók előtt.

A West Lake Apple Store a második azon 5 bolt sorában, amit még a holdújév beköszönte előtt (ami idén február 19-re esik) nyit az Apple Kínában. Az üzlet építészeti megoldásai hasonlítanak a hamarosan nyíló San Franciscó-i zászlóshajó-boltéhoz, hatalmas üveg függönyfallal operál, a belső teret pedig két szintre osztották. Természetesen nem maradhatnak el a jól megszokott üveglépcsők sem, bár ezúttal a csigalépcsőről le kell mondanunk:

West Lake Apple Store West Lake Apple Store

 

A megnyitót Tim Cook is megemlítette egy Twitter-bejegyzésben, amihez egy képet is csatolt, illetve utalt a jelenleg futó újévi Apple-kampányra, melynek címe „Kezdj bele valami újba”:

A megnyitása előtt a boltot egyébként egy látványos fehér burkolattal látták el, amire az elismert kalligráfus, Vang Tungling festette fel a „Nyugati-tó dicsérete esőben” című ősi kínai verset. Erről egyébként korábban az Apple kiadott egy kínai nyelvű videót is, amit aztán múlt hét pénteken angol felirattal is feltöltöttek a cég hivatalos YouTube-csatornájára:

Vang azért választotta ezt a verset, mert szerinte ez illett a legjobban Hangcsuhoz és az Apple-höz, mivel a város erősen őrzi a hagyományos kínai értékeket, ugyanakkor egy modern és nyitott város is egyben. A vers így szól (Bence fordításában):

Ragyogó víz és tündöklő nap
Elmosott hegyek homályos zápor alatt
Nyugati-tó, mint a szépséges Xizi,
Festékben, vagy tisztán, mindig gyönyörű

Vang Tungling az új bolt megnyitóján.
Vang Tungling az új bolt megnyitóján.

Az Apple 2016 végéig összesen 40-re akarja növelni a jelenleg talán legfontosabbnak számító kínai piacon az Apple Store-ok számát, és amint az látszik, valóban nem tétlenkednek, minden hónapban szólnak hírek az újabb boltok nyitásáról. Szerintem a West Lake különösen jól sikerült, íme pár további kép az új üzletről:

West Lake Apple StoreWest Lake Apple Store West Lake Apple Store West Lake Apple Store West Lake Apple StoreForrás: AppleInsider. Képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!