imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mégsem kap minden Los Angeles-i diák iPadet


Már véglegesnek tűnt az Apple és a Los Angeles-i iskolákat tömörítő csoport közötti megállapodás, miszerint az oktatásban résztvevő diákok, tanárok és adminisztrátorok is iPad készüléket kapnak a munkájukhoz, azonban a hatóságok szabálytalannak ítélték a szerződést.

1,3 milliárd dollár értékű megállapodást kötött korábban az Apple és a Los Angeles-i állami iskolák fenntartója, a Los Angeles Unified School District. Ennek értelmében minden diáknak, tanárnak és irodai alkalmazottnak adtak volna egy iPadet a hatékony és korszerű munkavégzés jegyében.

A program azonban hivatalosan is leállításra került, ezt Ramon C. Cortines, a szervezet egyik felügyelő tagja erősítette meg egy hivatalos közleményben.

Nem fogjuk a továbbiakban alkalmazni az eredeti iPad szerződést. […] Azt gondolom, túl sok gyanú, pletyka és egyéb merült fel, és a hálaadás során elolvasott rengeteg dokumentum alapján erre a következtetésre jutottam.

Az iskolai iPad program elé először júliusban gördült akadály, amikor felmerült a gyanú, hogy az akkori vezetés jogtalanul tárgyalt az Apple-lel már nagyjából két évvel azelőtt, hogy a hivatalos pályáztatás befejeződött volna.

A programmal kapcsolatos intézkedések még korántsem értek véget: most az FBI több, mint 20 doboznyi aktát foglalt le a szervezettől, és most ezeket vizsgálják, hogy megállapíthassák, pontosan milyen szabálytalan lépéseket tettek a szervezet vezetői az egyezség érdekében.

Egyfelől természetesen jogos, hogy a szabad verseny elvének a pályáztatásra vonatkozó pontjait tiszteletben kell tartania a mindenkori vezetésnek, viszont az rendkívül sajnálatos, hogy a program meghiúsul. Az állami fenntartású intézmények részéről rendkívül haladó lépés, ha iPadeket adnak a diákoknak, pláne, ha megfelelően átgondolt az ezzel a gesztussal összehangolt oktatási stratégia.

Az elérhető információk alapján itt ez rendben is lett volna, a korábbi bejelentés alapján ugyanis a Pearson cég biztosította volna, hogy a tanterv illeszkedjen az alkalmazott módszerekhez és az órai munka során a diákok kihasználják az iPad készülékek nyújtotta lehetőségeket.

Igazán kár, hogy a program nem léphet életbe, egyes források szerint a vezetőség hajlik rá, hogy a botrány miatt iPadek helyett inkább Chromebookokat adjanak a diákoknak, ami vélhetően lényegesen kisebb hatékonysági fokot garantál majd a képzésben résztvevők számára.

Forrás: Los Angeles Times

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!