imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mégsem vetítik le az egyik legjobb Apple TV+ filmet


Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen vádak miatt, de az Apple az utolsó pillanatban visszavonta a The Banker bemutatóját.

Azt nem mondhatjuk, hogy az Apple TV+ kirobbanó sikert hozott volna a streaming piacon, vagy éppen azért késnénk a munkából, mert hajnalig nézzük minden nap az Apple saját gyártású filmjeit és sorozatait. Egy-két esetben azonban tényleg lázba tud hozni a trailer. Ilyen volt például a hátborzongató Servant és a Banker is, ami sztárokkal telitűzdelt remek filmnek ígérkezik.

Az igaz történet alapján készült sztoriban Bernard Garrett (Anthony Mackie) és Joe Morris (Samuel L. Jackson) azt az őrült ötletet veszik a fejükbe, hogy bankot fognak vásárolni. Mindezt feketeként a hatvanas években:

A trailer alapján egy kifejezetten szórakoztató és vélhetően elgondolkoztató mozifilmet kapunk majd, amiben a hatvanas évek társadalmi feszültségét tipikus Samuel L. Jacksonos humorral tompítják:

Vagy mégsem? A tervek szerint december 6-án mozikban bemutatásra kerülő, majd jövő év elejétől az Apple TV+-on elérhető filmet ugyanis a American Film Institute fesztiválján a bemutatás előtt közvetlenül mégis visszavonták, ami eddig precedens nélküli húzás az AFI Fest történetében.

A hírek szerint ugyanis a Garrett család egyik tagja olyan információval állt elő, amire az Apple-nek lépnie kellett. Az alábbi hivatalos nyilatkozatott tették:

“Idén megvásároltuk a The Banker jogait, mivel megérintett minket ez a szórakoztató és oktató jellegű film a társadalmi változásokról és a pénzügyi ismeretekről. Azonban múlt héten felhívták a figyelmünk a film körüli olyan körülményekre, ami aggodalomra adhat okot. Ezért szükségünk van egy kis időre, hogy a film készítőivel közösösen megvizsgáljuk az esetet és meghatározzuk a szükséges lépéseket. Ennek fényében nem vetítjük le a The Bankert az AFI Festen sem.

Arról egyelőre nem szivárogtak ki hírek, hogy mi lehet a vád, amiért ennyire hirtelen kellett lépni az utolsó pillanatokban. Azonban a #metoo korszakában az Apple, ami a political correctnesst hirdeti minden fronton, nem lehet elég óvatos.

Mostanában ez amúgy is kényes téma a streaming szolgáltatóknál. A frissen elidult Disney+ olyan régi alkotások elé helyezett ki rasszista tartalomra figyelmeztető felhívásokat, mint a Dumbo vagy Pán Péter… Nem egyszerű a helyzet, és a nagyvállalatok szemmel láthatóan lábujjhegyen próbálnak lépdelni, de így is mindig akadnak olyan csoportok, akik felháborodásukat fejezik ki. Kíváncsian várjuk, hogy az Apple hogyan lesz képes kezelni ezt a helyzetet. Nameg azt, hogy milyen jó tartalommal rukkolnak elő ezek után!

Forrás: deadline.com

Szerinted milyen súlyos vád kell álljon a háttérben egy ilyen lépéshez? Te mit tanácsolnál az Apple-nek és a Disney-nek a mostani helyzetben?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!