imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megszűnik az Apple Aperture :(


Most érkezett a szomorú hír: az Apple megszünteti a professzionális fotószerkesztő alkalmazásának az Aperture-nek a fejlesztését.

A Loop értesülése szerint az Apple többé nem fejleszti az Aperture-t.

A Photos app bemutatásával és az iCloud Photo könyvtárral megoldjuk, hogy az összes fotónkat tárolhassuk az iCloud-ban, és ezeket a fotókat bárhonnan elérjük. Emiatt nem fejlesztjük többé az Aperture alkalmazást, közölte az Apple a The Loop szerkesztőjével. Amikor jövőre a Photos app megjelenik OS X-re, a felhasználóknak lehetőségük lesz migrálni Aperture-ből a meglévő képeiket a Photos alkalmazásba.

A Photos alkalmazás amit az Apple röviden már bemutatott a WWDC-n, felváltja az Aperture és az iPhoto könyvtárakat, de a Photos app majd csak valamikor 2015-ben jelenik meg.

Az Aperture-t nem frissítették 2013 október 22 óta, ezek szerint emiatt a váltás miatt nem foglalkoznak vele már régóta. Személy szerint nagyon nem örülök a hírnek, hiszen az összes RAW formátumban fotózott képemet az Aperture alkalmazásban tárolom, és Aperture segítségével is szerkesztem ezeket. Természetesen még nem tudjuk, hogy a jövőre megjelenő Photos alkalmazás mennyire tudja majd kiváltani az Aperture szerkesztési képességeit, én gyanítom, hogy fájdalmas lesz az átállás.

Az Apple egyébként azt is elárulta, hogy segíteni fogják az Aperture felhasználókat, hogy a lehető legegyszerűbben váltsanak Adobe Lightroomra.

Szerencsére csak a fejlesztés áll majd le, az Apple ígérete szerint az Aperture továbbra is használható lesz OS X Yosemite alatt, így lesz idejük a felhasználóknak kitalálni, hogy mivel dolgozzák fel a fotóikat.

RIP Aperture :(

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!