imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megszűnik a „Back to My Mac“ funkció


Az Apple elkezdte értesíteni a macOS Mojave felhasználókat, hogy ne is reménykedjenek már a funkció visszatéréséről. A vállalat által ajánlott alternatívák mind fizetősek…

A „Back to My Mac“, avagy szép magyar fordításban „Vissza a Mac gépemhez“ funkció lehetővé tette, hogy a beállítása után relatív egyszerűen csatlakozhassunk más Mac gépekhez, például fájlmozgatás vagy képernyőmegosztás céljából. Az Apple így ír a funkcióról:

A Vissza a Mac gépemhez az iCloud egyik funkciója, amelynek segítségével beállíthat egy Mac számítógépekből álló hálózatot, és ezeket a számítógépeket a távolból is elérheti.

Nem mondom, hogy az egyik legtöbbet használt dolog volt a macOS-ben, de amikor a szükség úgy hozta (például, mert szakmai segítségre volt szüksége egy rokonnak), mindig jól jött, hogy van ilyen is a rendszerbe építve. Na, többet már nem lesz.

Gyanús volt, hogy már a macOS Mojave első bétáiban se volt benne funkció, ami aztán később se került vissza a rendszerbe. Most pedig az Apple értesítésekben kezdte el figyelmeztetni a felhasználókat, hogy tényleg teljesen megszűnik a Back to My Mac, ezzel hivatalosan is lezárva a kérdést.

Indoklás nem tartozott a döntés mellé, de feltehetőleg arról lehet szó, hogy a funkció használata egy fokkal bonyolultabb volt, mint ahogy azt az egyszerűségre törekvő Apple szerette volna, és mivel vannak létező alternatívák, inkább a kivezetést választották.

Igen ám, csak ellentétben a teljesen ingyenes Back to My Mac-kel, az Apple által javasolt alternatívák mind fizetősek. A fájlmegosztásra természetesen az iCloud-ot ajánlják, aminek ugye alap 5 gigabájtos tárhelye nem sokra elég, így extra terület vásárlása nélkül nem sokra megyünk vele.

A képernyőmegosztásra pedig a 30 000 forintos Apple Remote Desktop alkalmazás javasolt. Na köszi! Szerencsére azért vannak olcsóbb, vagy akár ingyenes alternatívák is, gondoljunk például a TeamViewerre.

Persze nem történt tragédia, de azért nem teljesen őszinte a mosolyunk, hiszen sok vizet nem zavart a funkció, ellenben tök jól tudott jönni néha. Kár érte.

(via MacRumors)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!