imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megszűnt az Apple Thunderbolt Display


1980-ban jelent meg az első Apple-monitor, mely a Monitor /// névre hallgatott, és kivejezetten az Apple III számítógéphez tervezték. 36 éve léteznek tehát külső kijelzők az Apple kínálatában, úgy tűnik azonban, hogy vége szakad ennek a szép hagyománynak.

Az Apple egy rövid közleményt küldött ki a sajtónak, melyben bejelentették, hogy leállították az Apple Thunderbolt Display gyártását, és a maradék készletek kiárusítása után többet nem forgalmazzák a terméket:

Megszüntetjük az Apple Thunderbolt Display kijelzőt. A készlet erejéig még elérhető lesz az Apple.com-on, az Apple üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. Számos nagyszerű külső gyártótól származó opció létezik Mac-felhasználóknak.

Az Apple 2011 óta nem frissítette a szóban forgó modellt, és a Thunderbolt Display sem sokban különbözik a 2010-ben bemutatott 27″-es LED Cinema Display-től, sőt, a méreten kívül az sem a 2008-as eredeti, 24″-es LED Cinema Display-től. A termék 379 900 Ft-os ára finoman szólva sem volt versenyképes az utóbbi időben, ennek köszönhetően valószínűleg az eladások sem szárnyaltak. Bár azt meg kell hagyni, hogy a Thunderbolt-csatlakozónak és a MagSafe-nek köszönhetően nagyszerű dokkolóként szolgált hordozható gépek mellé.

Sokat elmond, hogy az Apple Online Store-ban még egy régi, nem-Retina 15"-es MacBook Pro van a képen a kijelző mellett.
Sokat elmond, hogy az Apple Online Store-ban még egy régi, nem-Retina 15″-es MacBook Pro van a képen a kijelző mellett.

A gyártás leállításáról már egy ideje szóltak hírek, sőt, a készletek is elfogytak jó néhány helyen (például az iSTYLE-ban is). Ekkor a legtöbben arra gondoltak, hogy esetleg egy új monitoron dolgozik az Apple, hiszen adta volna magát az, hogy a 27″-es iMac után „retinásítsák” a Thunderbolt Display-t is. A WWDC-n végül nem hogy kijelzőt, de semmilyen hardvert nem mutattak be.

Most pedig úgy tűnik, hogy a közeljövőben valószínűleg nem is tervezi az Apple, hogy ismét monitorgyártásba fogjon – legalábbis a kiadott közleményben a külső gyártók megoldásait ajánlják, ami ebből a szempontból semmiképpen nem nevezhető biztató jelnek. A Thunderbolt Display volt az Apple „legöregebb” aktív terméke a cég kínálatában, hiszen 2011-ben mutatták be. Ezt a „megtisztelő” címet most a 2012 óta változatlan formában árusított nem Retina kijelzős 13″-es MacBook Pro vette át, ami továbbra is elérhető, bár nemrég arról szóltak a hírek, hogy leszedték őket az Apple Store-ok bemutatóasztalairól.

Forrás: The Loop.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!