imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megszűnt a Samsung OLED monopóliuma, az LG is szállít majd az Apple-nek


Az Apple közismerten szeret több lábon is állni, az OLED kijelzőket viszont idáig egyedül a Samsung tudta biztosítani Cupertino számára. Idáig. A KGI szerint 2018-tól kezdve az LG is jelentős mértékben kiveszi majd a részét az iPhone-ok kijelzőinek szállításából.

Míg a Samsung és az Apple a felszínen hatalmas riválisok, addig ha üzletről van szó, egész jól össze tudnak dolgozni. Az iPhone 8-ban debütáló OLED kijelzőket például egyedül a dél-koreaiaktól tudja megrendelni az Apple, ami úgy tűnik, a Samsungnak is elég jó biznisz. Igen ám, de így nincs túl sok tárgyalási alapja az Apple-nek: a Samsung lényegében annyit kérhet a panelekért, amennyit nem szégyell.

Apple vs. Samsung

Ebből lehetett elege Cupertinónak, mivel a KGI Securities közismert elemzője, Ming-Chi Kuo szerint megállapodást kötöttek az LG-vel az OLED kijelzőket illetően. Egész konkrétan egy 2,7 milliárd dolláros megállapodást. Ebből a pénzből az LG belefoghat az OLED kijelzők gyártásába, cserébe az Apple sem csak egyetlen gyártótól fog függeni. Win-win.

A dolog már egy ideje lógott a levegőben. Május végén írtunk róla, hogy az LG is nagyon szeretné kivenni a részét az iPhone-ok sikeréből, és hajlandó lenne 3,5 milliárd dollárért kijelzőgyárat építeni. Az Apple-nek pedig állítólag elég sok fejfájást okozott az elmúlt hónapokban az újdonságnak számító alkatrész, mivel egyes híresztelések szerint a Samsung nem fogja tudni a megfelelő mennyiséget időre leszállítani.

Az, hogy az Apple meg tudja versenyeztetni a beszállítókat, ideális esetben nekünk, felhasználóknak is jól jöhet. Most ugyanis a Samsung mond egy árat, az Apple kénytelen azt elfogadni, és máris ott találjuk magunkat a 400 ezer forintos iPhone-nál. Ezzel szemben ha több lábon állnak, alacsonyabb árat is kialkudhatnak, ami remélhetőleg egyben olcsóbb iPhone-okat is eredményez majd.

Persze az átállás nem egyik napról a másikra történik majd. Az iPhone 8 értelemszerűen nem érintett, de a 2018-as iPhone-oknak is csak a 4-6%-át szerelhetik majd LG megjelenítőkkel Kuo szerint. 2019-re viszont ez a szám már felugrik majd 10 és 20 százalék közé, 2020-ra pedig akár a 30%-ot is elérheti majd.

Forrás: 9to5mac és Macrumors

Az Apple-nek már most is vannak OLED kijelzővel érkező termékei. Igen, az Apple Watch-ról van szó, amelyek némelyike most akár 100 000 forintnál is több kedvezménnyel szerezhető be.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!