imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megtalálták volna az Apple titkos autógyártóját?


Tegnapelőtt is terítéken volt egy Apple autóval kapcsolatos pletyka, méghozzá a rendszámtáblával kapcsolatban. Ez viszont most talán kicsit érdekesebbnek bizonyul minden eddigi hírnél, ami az Apple önjáró autóját övezi körül. Néhány fanatikus ugyanis komoly hajszába kezdett, hogy a létező összes bizonyítékot megszerezze arról, hogy tényleg készül az Apple autó – ha esetleg már nem lenne rég kész. 

Ezelőtt is jól állt a nyomozás, hiszen egymástól független források több különböző részletet is tudni véltek korábban a projekttel kapcsolatban, a Guardian pedig konkrét dokumentumokhoz is hozzájutott, amiben az Apple autós tesztpálya után érdeklődött. Contra Costa Közlekedési Hatóságnak intézett levelükben egyértelműen a pálya használatával kapcsolatos részletekről folyt a tárgyalás. Az is igen feltűnő, hogy a felsőbb kategóriás autógyártóktól, főleg a Teslától, feltűnően szívják el a tehetséges mérnököket és tervezőket. Hetente kettő-három embert átvesz az Apple ebből a szférából, és a legérdekesebb, hogy ezeknek az embereknek semmi konkrét beosztást nem látszik a LinkedIn profiljukon a módosítás után. A Project Titan (ugyanis a többség szerint ez a fedőnév az Apple autóra vonatkozik) tényleg egy szigorúan titkos projekt lenne?

Az Apple nagyon keményen próbálkozik embereket szerezni a Teslától. De eddig csak nagyon keveseket sikerült átcsábítaniuk.

Természetesen az Apple-autó fejlesztését továbbra is erős fenntartásokkal kell kezelni, de egyre több olyan hír érkezik, melyeket tényként kezelhetünk, és talán alátámasztják az Apple-autó projekt létezését. Az egyik ilyen hír volt például, amikor Tim Cook és az Apple vezetőség egy része ellátogatott a BMW németországi gyárába, ahol az i3-asok is készülnek. Ennek a hírnek a hallatán két elmélet látott napvilágot. Az első, hogy az Apple Car az i3-hoz hasonló karbonkarosszériát kap, a másik, hogy a CarPlay további modellekbe való integrációjáról tárgyalt a két cég.

CarPlay
A Car Play már több autógyártó új modeljeiben elérhető.

Most a nyomozást folytató megszállottak egy olyan autógyártó cégre bukkantak, ami habár teljesen külön cégként van regisztrálva, de mégis rengeteg közös vonása van az Apple-lel. Például a Teslától való agyelszívást ugyanúgy aktívan űzik, és már több mint egy milliárd dollárt fektettek be ismeretlen fejlesztésbe. A Faraday Future még nem adott ki egyetlen autómodellt sem, de már most 400 mérnök dolgozik náluk, és további 100 új kollégát terveznek felvenni (vagy inkább átszerződtetni?) a közeljövőben.

kep
A homályban valószínűleg a Faraday Future koncepció autói vannak.

A konspirációs elméletnek közel sincs vége. Ha elolvassuk a cég bemutatkozó oldalát, akkor könnyen asszociálhatunk egy, az Apple-től nem is olyan távol álló mentalitásra. Az autógyártó cég honlapján egyébként a szövegek egy része Helveticával van írva, illetve egyes források szerint San Francisco betűtípus is található a weboldalon, utóbbira viszont én például nem találtam példát. A CSS fájl alapján pedig a szövegtörzs egy robotolight névre keresztelt betűtípus. Így ez a szempont annyira nem állja meg a helyét. Az viszont már megint érdekes összefüggés, hogy a Faraday Future is egy kaliforniai vállalat.

Az cég az első autójáról készült rendert is megosztotta (ez a borítókép), amin sajnos nem sok látszik. Az viszont látszik, hogy brutálisan modern dizájnú autóról beszélünk, és a cég célközönsége bizonyos mértékig egyezni fog a Tesla jelenlegi célközönségével – ami az Apple Car célközönsége is lenne.

Már egyértelmű: A fekete és a kék fúziója legendásan gyönyörű egy modern vonalakkal ellátott autón. Ez a BMW i8-on és a renderen is jól megfigyelhető.
Már egyértelmű: A fekete és a kék fúziója legendásan elegánsan mutat egy modern vonalakkal megáldott autón. Ez a BMW i8-on és a FF renderén is jól megfigyelhető.

Néhány megkérdezett autókereskedő azt nyilatkozta a The Timesnak, hogy a FF semmilyen kapcsolatban nem áll az Apple-lel, hiszen egy kínai milliárdos Jia Yueting egyik új próbálkozása, hogy piacot hódítson. Ezt sajnos ugyanúgy nem tudta megerősíteni senki, mint ahogy azt sem, hogy a cégnek bármi köze lenne az Apple-höz. A teória viszont határozottan érdekes.

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!