imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megtört a csend: 5 év után először szólalt meg az iPhone egykori szoftverfőnöke


Az Apple egykori alelnöke és az iOS-t megalkotó csapat vezetője, Scott Forstall a cégtől való távozása után most először szólalt meg nyilvánosan az iPhone munkálatairól. Ezzel szinte egy időben jelent meg a The One Device: The Secret History of the iPhone című könyv, ami az iPhone háttértörténetét részletekbe menően taglalja.

Az iPhone fejlesztéséről históriák sora szól, legendák keringenek belsős sztorikról, de az érintettek nagyon kevés esetben szólalnak meg nyíltan a termékről anélkül, hogy ne spékelnék meg valamilyen előre megírt, körmönfont PR szöveggel (ugye, Tim?). A jeles alkalom pedig az iPhone útjára indításának 10. évfordulója. Június 29-én lesz 10 éve (amit egy nagy X-ként is leírhatunk, ha úgy tetszik), hogy kapható az Apple telefonja.

A beszélgetés nem tartalmazott túlzottan mélyen szántó kijelentéseket, inkább csak apró anekdotákat olyan témákról, mint az első multitouch prototípus vagy például arról, hogyan kötelezte el magát az Apple az iPhone mellett, miután már az iPad ötlete is a tervezőasztalon feküdt. A Forstall által elmondott apró infók segítenek megérteni, hogyan lett az iPhone az egyik legnagyobb befolyással bíró eszköz napjainkra, vagy épp hogyan prezentálták az elkészült terméket az AT&T-nek hetekkel az iPhone bemutatása előtt – amiről tudjuk, hogy a prototípus még akkor sem működött igazán zökkenőmentesen.

A körülbelül 2 órás Facebook live főszereplője Scott Forstall 2012-ben távozott az Apple-től. Érdekesség, hogy ez volt az az ikonikus év, amikor teljesen átszabták az iOS 6-ot, és az Apple is ráállt a flat dizájnra. Erről aztán sokáig mentek a találgatások, de a valódi okoknak tulajdonképpen semmi köze a váltáshoz. Jobs és Forstall régóta dolgoztak együtt, az iOS alelnöke 1997 óta dolgozott az Apple-nél, távozása óta pedig még egyetlen alkalommal sem beszélt a cégnél folyó fejlesztésekről.

A beszélgetés egyébként egybevág a The One Device: The Secret History of the iPhone című könyv témájával. Az iPhone fejlesztéséről szóló könyv a mai napon jelent meg az Egyesült Államokban, Európában pedig július 22-én fog, amiben több nagy név is megszólalt, mint például Tony Fadell az iPod atyja.

Többek között erről is írtunk az iMagazin Shuffle-ben; ha nem szeretnél lemaradni további érdekes témákról, akkor érdemes nyomon követned a Shuffle-ben megjelenő cikkeket.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!